FORMUE: - Dersom jeg blir statsminister skal jeg sørge for at alt det jeg har er i fond som følger de retningslinjene Norges Bank har for Statens Pensjonsfond, sier Ap-lederen om hedgefondet som VG omtaler i dag. Vis mer

Støre om eierskap i aksjefond:
- Kommer aldri til å klage over at det blir stilt spørsmål

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han synes det er greit at det blir oppmerksomhet om hans investeringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er ingen hemmelighet at Ap-leder Jonas Gahr Støre er en rik mann - men de siste månedene har Støres personlige økonomi fått mer oppmerksomhet enn Ap-lederen kanskje setter pris på.

VALGBODEN: I dag blir det partilederutspørring av Jonas Gahr Støre (Ap), og vi får også besøk av stortingskandidatene Espen Teigen (Frp), Kristian Tonning ... Vis mer

Først avslørte Dagbladet at Støre eide to byggeprosjekter i Oslo sammen med blant annet Høyre-sponsoren Stein Erik Hagen - og siden: At arbeidsforholdene på det ene av byggeprosjektene ikke helt rimte med Ap-lederens egne standarder.

Forstår interesse

I valgkampen har Dagens Næringsliv fulgt opp med flere artikler om Støres aksjefond; en tematikk VG også kaster seg på i dag, når de omtaler Støres investeringer i et Egerton-eid hedgefond.

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier det er greit at det blir stilt spørsmål om hans privatøkonomi.

- Jeg skjønner at det ikke er vanlig for mange at det er sånn. At det blir oppmerksomhet om det er greit. Jeg har oppgitt dette til punkt og prikke etter kravene i Stortingets regelverk, men har sagt at dersom jeg blir statsminister skal sørge for at alt det jeg har er i fond som følger de retningslinjene Norges Bank har for Statens Pensjonsfond, sier Ap-lederen om hedgefondet som VG omtaler i dag.

- Kommer aldri til å klage

Han sier det er krevende å skulle svare på mange spørsmål om hans private økonomi samtidig som han skal drive valgkamp for Ap.

Samtidig skjønner han at han må svare så godt det lar seg gjøre.

- Jeg kommer aldri til å klage på at det blir stilt spørsmål om meg som person, sier Støre.

Da han besøkte Dagbladets valgbod foran Stortinget til partilederutspørring torsdag formiddag, var aksjeinvesteringene hans ett av flere tema Ap-lederen måtte svare for.

Gjør sitt beste

Han sier han har forsøkt å gjøre det etter beste evne holde sin sti ren, og opptre ryddig etter norsk regelverk.

Ellers måtte Støre også blant annet svare for Aps nedgang på meningsmålingene, og det faktum at Ap lekker velgere til mindre partier, og om Aps syn på oljeleting i sårbare områder.

Se hele partilederutspørringen her:

VALGBODEN: Jonas Gahr Støre (Ap) er selv blitt rik gjennom arv, og likevel ønsker han å øke formueskatten. Under partilederutspørringen må han også svare på innvandring og skolepolitikk. Vis mer