Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arbeiderpartiet

Støre om Giskes nye rolle: - Det blir bra

Trond Giske blir Aps nye mediepolitiske talsperson.

MEDIEPOLITISK TALSMANN: Trond Giske blir Aps nye mediepolitiske talsmann. Det bekrefter Ap-leder Jonas Gahr Støre. Giske er også talsperson i kirkesaker. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
MEDIEPOLITISK TALSMANN: Trond Giske blir Aps nye mediepolitiske talsmann. Det bekrefter Ap-leder Jonas Gahr Støre. Giske er også talsperson i kirkesaker. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det bekrefter Ap-leder Jonas Gahr Støre overfor Dagbladet.

Etter at Giske trakk seg som nestleder og mistet vervet som finanspolitisk talsmann for Ap, fikk han plass i kultur- og likestillingskomiteen. Denne komiteen behandler også kirkespørsmål og mediepolitikk.

- I vår fraksjon i komiteen tar Giske ansvar for mediepolitikk som han har jobbet mye med, kan mye om og har stort engasjement for. Så det blir bra.

- Godt skodd

- Mange mener at han kommer for tidlig tilbake i sentrale verv og debatter?

- Vedtakene etter varslingssakene ble truffet i januar. De er gjennomført, og sentralstyret understreket at vi ønsker Trond velkommen tilbake til stortingsgruppa hvor han skal tas godt i mot, og hvor han er i en fraksjon hvor han deltar i arbeidet på vanlig måte.

- Dette er et fagfelt han har jobbet med både som stortingsrepresentant og som statsråd, så han er godt skodd for å være fraksjonens talsperson på dette feltet.

- Vise hensyn

- Trond er valgt til Stortinget fra Trøndelag og er en del av vår gruppe. Men så må han også ta ansvar og vise hensyn i en situajson som er spesiell. Og det forutsetter jeg at han gjør, sier Støre.

Trond Giskes første oppdrag som mediepolitisk talsperson for Ap er et møte med kulturminister Trine Skei Grande (V) i dag for å diskutere et stort medieforlik.

Det varKampanje som først meldte at Giske har fått vervet som mediepolitisk talsperson for Arbeiderpartiet. Den avgåtte Ap-nestlederen fikk plass i familie- og kulturkomiteen da han vendte tilbake til Stortinget etter sykmeldingen som ble utløst av metoo-anklagene mot ham før jul i fjor.

Giske sier at de store endringene som skjer både i bruk og teknologi, gjør at det er nødvendig å se på mediepolitikken med nye øyne.

Drøfte forlik

Onsdag ettermiddag Grande de parlamentariske lederne og kulturpolitikerne på Stortinget for å diskutere mulighetene for et stort mediepolitisk forlik.

Bakteppet er Mediemangfoldutvalgets rapport, og aktuelle saker er finansieringen av NRK, finansieringen av en kommersiell kringkaster, produksjonstilskudd til avisene og innovasjonsstøtte til digitale medier og journalistikk.

– Jeg er veldig spent på om de andre partiene synes det er en god idé å finne en bredere enighet. Er det noe dette feltet står og faller på, er det om man er villig til å sette seg ned sammen, sier Grande til Medier 24.

Vil lytte

Giske, som selv var kulturminister fra 2001 til 2005, sier til Kampanje at Ap kommer til å lytte til hva kulturministeren har å si.

- Deretter skal vi forme vår politikk på bakgrunn av det regjeringen har å legge fram, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media