FRIGJØRINGSBUDSKAP: Ap-leder Jonas Gahr Støre møter kristenfolket på Sørlandet. Han mener den kristne tro kom til Norge som et frigjøringsbudskap. - Jeg ønsker å tro på det gode, på forsoning og tilgivelse. Det gir meg trygghet i mitt liv. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FRIGJØRINGSBUDSKAP: Ap-leder Jonas Gahr Støre møter kristenfolket på Sørlandet. Han mener den kristne tro kom til Norge som et frigjøringsbudskap. - Jeg ønsker å tro på det gode, på forsoning og tilgivelse. Det gir meg trygghet i mitt liv. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Støre om sin kristentro: - Tror vi er en del av noe større

Tro på Gud, forsoning og tilgivelse er en viktig del av Jonas Gahr Støres identitet. Han mener kristendommen i sin kjerne er et frigjørings- og likeverdsbudskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

ARENDAL (Dagbladet): I går kveld talte Ap-leder Jonas Gahr Støre sammen med KrF-leder Knut Arild Hareide for kristenfolket på sommerstevnet til Troens Bevis i Sarons dal.

Støre mener det er viktig å erkjenne at tro og religion er viktig for mange mennesker, og han har stor respekt for engasjementet i Kristen-Norge. Men han mener det er viktig å skille mellom religion og politikk. - Jeg sier som Tony Blair sa en gang «I don't do God». Det er også min inngang. Som utenriksminister så jeg mange eksempler på at når du trekker religion så langt at du skriver religiøse tekster inn i lov, da går det galt. I Norge har vi jo skrevet religiøse tekster ut av politikk, og tydeliggjort at politikk er menneskers verk. Det er bra. Den makten mennesker har tiltatt seg gjennom institusjoner, skal vi være innebygd skeptiske til, det er demokratiets verdi og styrke, sier Støre.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn