Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Støre om toppverv til Giske

Ap-lederen oppsummerer den politiske høsten, og slipper ikke unna Trond Giske denne gangen heller.

TOPPVERV: Trøndelag Ap kan få Trond Giske som ny fylkesleder. Jonas Gahr Støre ber kritikerne ha i mente at Trøndelag Ap må bestemme over seg selv. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TOPPVERV: Trøndelag Ap kan få Trond Giske som ny fylkesleder. Jonas Gahr Støre ber kritikerne ha i mente at Trøndelag Ap må bestemme over seg selv. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Jonas Gahr Støre oppsummerer i dag det politiske halvåret for Arbeiderpartiet.

Foruten svake meningsmålinger, er det ventet at Ap-lederen får spørsmål om Trond Giskes kandidatur som ny leder for Trøndelag Ap. Giske skal være favoritt til vervet, men det er ikke like populært blant alle deler av Ap.

- Trøndelag avgjør valg av sin ledelse og hvem de vil at skal fronte det fylket inn på 2020-tallet. Det er deres valg, har Støre fortalt NTB.

Følg pressekonferansen direkte i DBTV øverst i saken!

Jon Reidar Øyan, bystyrerepresentant for Ap i Oslo og en sentral person i Ap's homonettverk, er en av dem som er kritisk til uttalelsene fra Støre.

- Jeg har fått lov til å gjøre Kristin Bergersens ord til mine, skrev han i en melding til Dagbladet tidligere denne uka.

Han viser til at Bergersen på Facebook har skrevet at det i Ap ikke er plass til tillitsvalgte som hun hevder «misbruker makt, trakasserer unge kvinner og er mest opptatt av seg selv og sin egen karriere».

Arbeiderpartiets ledelse har konkludert med at Trond Giske har brutt partiets retningslinjer for seksuell trakassering, men har ikke tatt stilling til om det er snakk om trakassering i lovens forstand. Giske bestrider konklusjonen.

Fra Namsos-ordfører Arnhild Holstad får Støre derimot støtte for sine uttalelser og at Trøndelag Ap må velge sin leder i fred for forstyrrelser.