Store opptøyer i Paris: - Våknet til krig utenfor hotellvinduet

- De tenner på biler ti meter utenfor hotellet, sier Erland Bakke til Dagbladet.

OPPTØYER: Kjendis-manager Erland Bakkes Paris-ferie ble ikke helt som planlagt, da han våknet til voldsomme opptøyer utenfor hotellrommet sitt. Video: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De gule vestene har i dag satt Paris i flammer - på et tidspunkt da det så ut til at opprørsbevegelsen hadde mistet noe av kraften.

På hovedgata Champs-Elysees hagler det med stein og røykbomber og biler står i brann, mens politiet slåss for å slå opprørerne tilbake.

Erland Bakke, kjent som manager for fotballprofilen John Arne Riise og flere artister, befinner seg midt oppe i opptøyene.

PARIS BRENNER: Kjendismanager Erland Bakke har havnet midt oppe i dagens opptøyer i Paris. Her en brennende barrikade ved Triumfbuen, hvor Bakke bor på hotell like ved. Foto: NTB Scanpix/REUTERS/Philippe Wojazer
PARIS BRENNER: Kjendismanager Erland Bakke har havnet midt oppe i dagens opptøyer i Paris. Her en brennende barrikade ved Triumfbuen, hvor Bakke bor på hotell like ved. Foto: NTB Scanpix/REUTERS/Philippe Wojazer Vis mer

- Jeg ventet ikke at stedet hvor vi oppholder oss, skulle bli et episenter for opptøyene. De tenner på biler ti meter utenfor hotellet. Det er helt ekstremt, sier Bakke til Dagbladet.

- Røykbomber og stein

På telefonen forteller han hva han ser gjennom vinduene.

- De sender inn røykbomber og de kaster stein. Politiet er på vikende front, sier han.

Bakke forteller at det har bølget fram og tilbake i flere timer nå, siden uroen begynte i ti-tida i morges.

- De gule vestene har angrepet, og nå prøver politiet å komme tilbake, forteller han videre.

IKKE SOM PLANLAGT: Erland Bakkes og konas hotellopphold i Paris (bildet) ble helt annerledes enn planlagt. Foto: Privat
IKKE SOM PLANLAGT: Erland Bakkes og konas hotellopphold i Paris (bildet) ble helt annerledes enn planlagt. Foto: Privat Vis mer

- Hvor voldsomt er det?

- Det smeller, det er små lydbomber som går av, og så er det røykbomber, sier han.

- Krig utenfor vinduet

Rett utenfor Bakkes hotell Fouquets er det store mengder politifolk i gatene, og i tillegg brannfolk.b

Han forteller Dagbladet fortløpende hva han observerer utenfor hotellet.

- Det er 40 brannbiler som står bak der og prøver å slokke brannene. De gule vestene kommer løpende, og så kommer politiet. Slik har de holdt på ei stund, men nå beveger de seg nedover Champs Elysees og George V (ei annen hovedgate) , sier Bakke fra hotellet, som ligger i krysset mellom de to gatene.

OPPRØRSSTYRKER: Franske opprørsstyrker har i dag vært satt inn mot de protesterende i Paris' gater. Foto: NTB Scanpix/Alain Jocard/AFP
OPPRØRSSTYRKER: Franske opprørsstyrker har i dag vært satt inn mot de protesterende i Paris' gater. Foto: NTB Scanpix/Alain Jocard/AFP Vis mer

Selv er han i byen for å slappe av sammen med kona, etter en stressende periode jobbmessig.

Det gjorde de også utover gårsdagen. Så brøt det løs med noe Bakke var helt uforberedt på.

- Du våkner opp til at det krig utenfor vinduet ditt, sier Bakke til Dagbladet ved 13.30-tida.

Nytt liv i protestbevegelsen

Opptøyene kommer etter at antall deltakere i protestene har sunket de siste ukene. Demonstrantene håper å blåse nytt liv i protestbevegelsen mot president Emmanuel Macron, skriver NTB.

Demonstrantene kastet røykbomber og andre gjenstander på politifolkene langs Champs-Élysées, som først trakk seg tilbake sammen og senere satte inn en vannkanon mot demonstrantene.

Et annet sted i byen ble en bil satt i brann. Ifølge politiet ble et 20-tall personer pågrepet, og det ble satt inn ekstra politimannskaper i tilfelle frammøtet skulle bli større enn de siste helgene.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer