Store opptøyer i USA: «Molotov cocktails» blir kastet mot politiet - en person skal være skutt

I Ferguson hvor den sorte attenåringen Michael Brown nylig ble skutt og drept av politiet.

STORE DEMONSTRASJONER:  Situasjonen har rystet USA og eskalert slik at selv president Barack Obama har engasjert seg. Dette bildet er tatt under nattas demonstrasjoner. Foto: Reuters.
STORE DEMONSTRASJONER: Situasjonen har rystet USA og eskalert slik at selv president Barack Obama har engasjert seg. Dette bildet er tatt under nattas demonstrasjoner. Foto: Reuters. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): St. Louis-politidistrikt i Ferguson, USA skjøt, like etter klokka 04 norsk tid, tåregass inn en folkemengde som demonstrerte etter drapet på afroamerikanske Michael Brown (18), som ble skutt og drept av en politimann i St. Louis-forstaden Ferguson 9. august, skriver CNN.

- Person skutt «Molotov cocktails blir kastet mot politiet. Taktiske enheter er på plass - vennligst forlat området!», skrev St. Louis County-politidistrikt på Twitter klokka 04.11, norsk tid, på Twitter.

Situasjonen skal være uoversiktlig og dramatisk, ifølge flere amerikanske medier.Den amerikanske journalisten Amy K. Nelson som er på stedet, skriver på Twitter at en politimann har bekreftet til henne at en person er skutt, og at det uvisst hvordan tilstanden til denne personen er.

Skapt stor debatt Etter at en politimann forrige lørdag skjøt og drepte ubevæpnede, afroamerikanske Michael Brown i Ferguson utenfor St. Louis har rasemotsetninger blusset opp, og det har vært voldsomme sammenstøt mellom lokalpolitiet og demonstranter flere kvelder på rad.

Situasjonen har rystet USA og eskalert slik at selv president Barack Obama har engasjert seg. Politiet og vitner har svært forskjellige versjoner av hva som skjedde da Brown ble skutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer