Store penger frister amerikanere til Irak

39 ansatte i Kellogg Brown and Root, som leverer tjenester til den amerikanske hæren i Irak, har mistet livet på jobb i Irak. Til tross for de åpenbare farene strømmer amerikanerne til for å jobbe i krigssonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hundrevis av amerikanere søker hver uke om å få prøve lykken i Irak. De håper på få jobb for den amerikanske hæren som daglig utsettes for flertallige blodige angrep i det krigsherjede landet.

Det er store penger å tjene i krig, og for de aller fleste, større penger enn de har mulighet til å tjene hjemme. Dessuten sørger amerikanske myndigheter for at mesteparten av lønna er skattefri. Opp til 100.000 dollar (rundt 700.000 kroner) kan man tjene som sjåfør, kokk eller rengjører for de amerikanske okkupasjonssoldatene i Irak.

'

Jobb i krigssone?

Det strømmer på med folk når Kellogg Brown and Root (KBR), et datterselskap av Halliburton, arrangerer arbeidsmesser rundt om i USA for verve villig arbeidskraft til den irakiske krigssonen. Der står deres ansatte i fare for å bli både kidnappet og drept. Senest mandag ble fem utlendinger som jobbet for amerikanerne drept da en bilbombe eksploderte i morgenrushet i Bagdad.

- Vi har mistet 39 folk, tragisk nok. Vi skulle ønske tallet var null. Blir det flere? Trolig. Det er en krigssone, sier Chris Ward som rekrutterer folk til KBR på en arbeidsmesse i Houston, Texas.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer