Store penger

Dette er hovedpunktene i tiltalen. De fire tiltalte nekter straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

137000 KRONER: Et byggevareselskap i Romsdal skal ha blitt forledet til å innbetale 137000 kroner. Det ble opplyst at innbetaling av beløpet var nødvendig for å framskaffe et lån på en million kroner.

597000 KRONER: Et selskap i Steinkjer skal ha blitt garantert stor fortjeneste ved å stille en bankkonto til disposisjon i forbindelse med en større pengetransaksjon fra Nigeria. I tillegg utbetalte selskapet 597500 kroner for å gjøre det mulig å gjennomføre pengetransaksjonen fra Nigeria.

CA. 2 MILLIONER: En person i Olderdalen i Finnmark skal ha blitt forledet på samme måte. Ifølge tiltalen utbetalte han 1,3 millioner til de tiltalte, 75000 kroner til et selskap i London og 600000 til antatte nigerianske borgere, som skulle være gebyr/avgifter for å gjøre det mulig å gjennomføre pengetransaksjonen fra Afrika.

376250 KRONER: Et selskap i Øst-Finnmark skal ha blitt lurt til å innbetale 270000 kroner til de tiltalte og 106250 kroner til et selskap i London for å framskaffe finansiering til et lån som aldri skal ha dukket opp.

1 MILLION KRONER: En person på Sunnmøre skal ha innbetalt over en million kroner for å oppnå avkastning gjennom flere forskjellige internasjonale investeringsprogrammer. Programmene var ifølge tiltalen ikke gjennomførbare - og medførte tap.

180000 KRONER: Et selskap i Ås skal ha blitt lurt til å innbetale 180000 kroner for å få et lån på to millioner kroner. Lånet dukket ifølge tiltalen aldri opp.

FALSKE DOKUMENTER: To personer er også tiltalt for å ha brukt falske dokumenter fra Citibank i Ecuador og Finansbank i Holland.