Store politistyrker jakter på drapsmann i Nittedal

Nittedal: Store bevæpnede politistyrker jakter på gjerningsmannen som drepte en 45 år gammel mann på Åneby hovedgård i Nittedal søndag morgen. Politiet vet ikke hvem gjerningsmannen er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ønsker ikke å gå ut med noen beskrivelse av gjerningsmannen eller hvordan mannen eventuelt har kommet seg vekk fra åstedet. Væpnede mannskaper voktet søndag formiddag et stort avsperret område rundt Åneby hovedgård, like ved Rv 4 i Nittedal nord for Oslo. Et hvitt hus på andre siden av riksveien ble gjennomsøkt av politiet søndag morgen. Dette huset blir også bevoktet.

Familien til stede

Meldingen om drapet kom ved 5.30-tiden søndag. Den 45 år gamle mannen som ble drept var eieren av gården og bodde der sammen med sin familie. Flere av familiemedlemmene skal ha vært i nærheten da mannen ble skutt.

- Det var flere personer i området og andre personer i huset. Vi har en del spor, men arbeider etter forskjellige teorier om hva som har skjedd, sier politiinspektør Ragnar Ingberg ved Romerike politidistrikt. Han sier at politiet har «førsteh åndsopplysninger» om drapet.

Politiet ønsker ikke å si hvilken type våpen som er brukt eller hvor mange skudd som er løsnet. Ingberg vil heller ikke opplyse om drapsvåpenet er funnet.

- Vi foretar nå en del avhør av vitner. Dette har vært en sjokkopplevelse for familien, og det er derfor en vanskelig situasjon å gjøre avhør av disse. Formelle avhør av familiemedlemmene er ikke gjort ennå, understreker Ragnar Ingberg.

Vil ha tips

- Vi vet ikke om mannen er bevæpnet eller ei. Men det er klart at man må være forsiktig når man har å gjøre med en person som er i stand til å gjøre noe slikt, sier lensmannsfullmektig Bjørn Brattberg ved Nittedal lensmannskontor.

Politiet er interessert i å få tips fra folk som har hørt eller sett noe i området rundt drapsstedet søndag morgen.

Det lokale politiet har fått teknisk bistand fra Kriminalpolitisentralen (Kripos) og vurderer om de også skal be om bistand til selve etterforskningen fra Kripos. Romerike politidistrikt får også bistand fra politiet i Oslo og i Vestoppland.

Gården ligger på en liten ås, litt tilbaketrukket fra Rv 4. Området rundt huset og ved den store kornåkeren er sperret av. Bevæpnet politi med svarte hjelmer patruljerer i området like ved Åneby hovedgård søndag formiddag.

VÆPNET: Væpnet politi jakter fortsatt etter en ukjent gjerningsmann som i dag morges tok livet av en 45 år gammel mann i Nittedal.