AVFYRTE SKUDD:  Politiet leter etter en eller to gjerningmenn etter en skyteepisode på Skullerud i Oslo. Foto: Øistein Norum Monsen
AVFYRTE SKUDD: Politiet leter etter en eller to gjerningmenn etter en skyteepisode på Skullerud i Oslo. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

Store politistyrker lette etter pistolmann i Oslo

Avfyrte skudd mot en person i boligområde på Skullerud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Store politistyrker lette fredag kveld med helikopter og hundepatruljer etter to personer i Skullereud-området, etter det ble avfyrt skudd mot en person i Skullerudveien klokka kvart over seks fredag.

- Vi fikk melding klokken 18.15 om en krangel mellom to personer, utenfor boligblokka Skullerudveien 40, sier politiets innsatsleder Svend Bjelland til Dagbladet.

Avfyrte flere skudd Det var en mann med tilknytning til boligområdet rett øst utenfor Oslo sentrum, som oppdaget en fremmed som sto og «rotet med noe» i postkassestativet utenfor lavblokka.

- De to personene kom i en krangel som fortsatte ned til et jorde, hundre meter fra blokka. Da stakk den fremmede avgårde, etter at den lokalkjente mannen hadde hørt to til tre skudd. Han ble ikke truffet og så ikke noe våpen i mørket. Den lokalkjente mannen kjente ikke mannen som stakk av og skal ha skutt, og vi har bare fått en vag beskrivelse av at han hadde på seg ryggsekk og mørk jakke, sier Bjelland til Dagbladet.

Leter etter to menn Flere vitner har meldt seg til politiet på stedet, uten å kunne gi særlig detaljrike opplysninger.

- Noen av vitnebeskrivelsene vi har fått kan tyde på at det har vært to personer som løp avgårde, men det vet vi ikke noe sikkert om, sier politiets innsatsleder.

Det var kun én mann som ble tatt i å rote i postkassestativet, men på grunn av vitneobservasjonene, søker politiet etter to menn i området.

Avblåste søket Jordet ligger i en dump, mellom lavblokkene på Skullerud. Det er landlig i drabantbydelen, og mange muligheter til å stikke seg unna i mørket. Like før klokken 20 melder politiet at de trapper ned søket.

- Vi har søkt gjennom de områdene vi tror er mest aktuelle, så trapper vi ned søket. Saken går nå over i etterforskningssporet, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen til Dagbladet.

Politiet vil foreta åstedsundersøkelser på stedet, i tillegg til å finne ut om det har blitt stjålet noe fra postkassene.

 AVFYRTE SKUDD:  Det var en mann med tilknytning til boligområdet som ble skutt mot, etter han havnet i en krangel med en mann som sto og «rotet med noe» i postkassestativet utenfor en blokk på Skullerud. Foto: Øistein Norum Monsen
AVFYRTE SKUDD: Det var en mann med tilknytning til boligområdet som ble skutt mot, etter han havnet i en krangel med en mann som sto og «rotet med noe» i postkassestativet utenfor en blokk på Skullerud. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer