Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Store politistyrker stoppet Ekebergskog-aksjonister

Aksjonistene har nå forlatt stedet.

POLITIAKSJON: MMS-foto: Nina Schyberg Olsen/ dittOslo
POLITIAKSJON: MMS-foto: Nina Schyberg Olsen/ dittOslo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge dittOslo har store politistyrker i ettermiddag rykket ut for å stoppe aksjonister som forsøker å hindre arbeidet med skulpturparken i Ekebergåsen.

- Det har vært 10-15 aksjonister her i dag, og de er i veien for oss, sier en av de som jobber med parken, til dittOslo.

Ifølge avisa er to av aksjonistene til hest.

Hindret lovlig arbeid Andre Kråkenes, operasjonsleder i Oslo-politidistrikt sier til Dagbladet at det har vært aksjonister på stedet som hindret det lovlige arbeidet som pågår der.

- Vi har hatt en dialog, og politiet ga dem en tidsfrist på å fjerne seg. De overholdt fristen og forlot stedet frivillig, sier han.

Kråkenes oppgir at aksjonistene hindret det pågående arbeidet ved å stille seg i veien og sperre for veien.

Kontroversiell Ekeberg skulptur- og kulturminnepark er en park som er foreslått etablert i Ekebergskråningen i Oslo. Forslaget er utarbeidet som en detaljert reguleringsplan i samarbeid mellom Oslo kommune og C. Ludens Ringnes Stiftelse der sistnevnte har stått for finansieringen.

Christian Ringnes har fått mye kritikk for planene om skulpturparken. Blant annet Kari Jaquesson har vært aktiv i protestene mot det som senere har fått navnet «kvinneskulpturparken».

•Les også: - Dessverre har vi mye misunnelse her i landet