TESLA-TRØBBEL: Tesal-gründer Elon Musk har engasjert seg personlig for å fikse problemene for de norske eierne. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
TESLA-TRØBBEL: Tesal-gründer Elon Musk har engasjert seg personlig for å fikse problemene for de norske eierne. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Store problemer for Tesla: Må fly inn 300 motorenheter i uka til Norge

Motoren svikter for mange norske Tesla-eiere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tesla-eiere i Norge opplever store motorproblemer. Nå arbeider elbilselskapet på høygir for å få skiftet ut motorene.

Feilen skal være at det ikke er tilført tilstrekkelig fett på drivakselen som kobler motoren til girboksen. Resultatet av dette er at drivakselens tenner blir ødelagt, slik at motoren ikke lenger tar tak, skriver VG.

Motorproblemene er større i Norge enn i øvrige markeder, opplyser Tesla. Dette skal være fordi produksjonen av motorer med feil tilfeldigvis sammenfalt med et tidspunkt da en stor mengde norske biler ble produsert.

Eiere av den populære elbilen Model S skal ha meldt om sirkelsaglyder og klunkelyder fra motoren. Flere skal ha havarert.

Tesla-sjef Elon Musk sier han personlig arbeider med problemet. Ifølge ham skal det flys inn rundt 300 motorenheter i uka til Norge til problemet er løst.

Teknikere skal ha blitt bedt om å arbeide maksimalt med overtid for å få reparert bilene, og det vil også bli leid inn ekstra folk.

(NTB)