OVERLEVDE:  Mannen som overlevde helikopterulykken øst for Bardufoss i Troms onsdag, spaserte selv  fra redningshelikopteret som brakte ham  til Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN). Piloten omkom i ulykken.
FOTO: YNGVE OLSEN/NORDLYS/SCANPIX.
OVERLEVDE: Mannen som overlevde helikopterulykken øst for Bardufoss i Troms onsdag, spaserte selv fra redningshelikopteret som brakte ham til Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN). Piloten omkom i ulykken. FOTO: YNGVE OLSEN/NORDLYS/SCANPIX.Vis mer

-Store problemer med sikten

Ingen tegn på at helikopteret traff hindringer på bakken, sier lensmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Havarikommisjonen kommer fram først torsdag formiddag til stedet der et helikopter styrtet i Rostadalen i Målselv onsdag.

Men lensmann Andreas Nilsen i Målselv peker på noen teoretiske ulykkesårsaker som er mindre sannsynlige — basert på bilder han har sett og lokalkunnskap om området der helikopteret med to mann tok bakken.

-  Av bildene jeg har sett, er det et flatt område. Og vi har ingen indikasjoner på at det er en hindring i bakken som har skapt skadene på helikopteret, sier lensmann Andreas Nilsen til NRK Troms og Finnmark.

Politiet startet onsdag kveld avhøret av mannen som overlevde ulykken.

- Store problemer med sikten
- Det var store problemer med sikten, og det har resultert i en styrt. Flere detaljer kan jeg ikke gi foreløpig, sier lensmannen seint onsdag kveld.

Politiet har foreløpig ikke gått ut med identiteten til mannen som omkom i ulykken.

Politiets egne bilder av helikoptervraket vil ikke bli distribuert til media før torsdag morgen av hensyn til de pårørende, får Dagbladet.no opplyst av politiet i Troms.

Erfarne piloter
Begge de to helikopterpilotene var erfarne, opplyser  daglig leder Bente Slåtto Stein i Heli-Team.

Piloten som omkom var selskapets aller mest erfarne, og drev opplæring av kolleger.

Lensmann Andreas Nilsen kan verken bekrefte eller avkrefte om pilotene har vært utsatt for en såkalt whiteout — det vil si om de kan ha mistet synsforskjellen mellom horisonten og bakken.