Store protester etter Zimmermans frifinnelse

Det er demonstrasjoner fra New York til Californaia etter at George Zimmerman ble frikjent for drapet på Trayvon Martin.

SINTE: Demonstranter har samlet seg ved Union Square, New York, for å protestere mot juryens  frifinnelse av Zimmerman. . (AP Photo/John Minchillo)
SINTE: Demonstranter har samlet seg ved Union Square, New York, for å protestere mot juryens frifinnelse av Zimmerman. . (AP Photo/John Minchillo)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er mange opprørte mennesker i USA søndag kveld. Flere har trukket ut i gatene for å protostere over at Zimmerman ble frikjent av juryen i Florida, etter å ha skutt 17 år gamle Trayvon Martin. Nå undersøker amerikanske justismyndigheter grunnlaget for å reise en føderal sak mot George Zimmerman.

- Døden til Trayvon Martin er en tragedie, ikke bare for hans familie men for hele Amerika. Jeg vet denne at saken har skapt stort engasjement og vekket mange følelser, sa president Barack Obama etter juryen hadde talt.

Han oppfordret den amerikanske befolkningen om å bevare sinnsroen.

- Vi er en nasjon med lover, og en jury har talt. Jeg ber nå alle amerikanere å respektere samtalen for rolig refleksjon fra to foreldre som mistet sin unge sønn, sa Obama.
Store protester Det er demonstrasjoner fra New York til California i raseri over frifinnelsen til Zimmerman, melder The Washington Post. Etter rettsaken strømmet folk ut i gatedemonstrasjoner for å kreve rettferdighet over at en ubevæpnet ungdom ble drept. Protester er planlagt i Boston, Detroit, Baltimore, San Francisco og andre byer over hele Florida.

Zimmermans frifinnelse har utløst en nasjonal debatt i USA om rasistisk profilering, selvforsvar og like rettigheter. En protest i California timer etter at dommen falt, endte med hærverk og store opptøyer der politiet måtte gripe inn.

Ny rettssak En talsmann for det amerikanske justisdepartementet uttalte i kveld norsk tid at de vil se på bevismaterialet i Zimmerman-saken for å se om det er grunnlag for å reise sak for brudd på borgerretten.

FRIKJENT: Zimmerman ble frikjent for å ha drept 17 år gamle Trayvon Martin.
FRIKJENT: Zimmerman ble frikjent for å ha drept 17 år gamle Trayvon Martin. Vis mer