Store protester i St. Louis etter tenåringsdrap

- Jeg har hendene i været. Vær så snill, ikke skyt meg ned!

PROTESTERER: Flere hundre personer protesterte fredag kveld utenfor politistasjonen i Ferguson i Missouri, etter at en politimann onsdag avfyrte 17 skudd mot en 18-åring i St. Louis. Foto: TANNEN MAURY/EPA/SCANPIX
PROTESTERER: Flere hundre personer protesterte fredag kveld utenfor politistasjonen i Ferguson i Missouri, etter at en politimann onsdag avfyrte 17 skudd mot en 18-åring i St. Louis. Foto: TANNEN MAURY/EPA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere hundre demonstranter protesterte fredag kveld utenfor politistasjonen i Ferguson i Missouri i USA. Flere protester er varslet gjennom helgen etter at nok en tenåring ble skutt og drept av politiet denne uken.

- Jeg har hendene i været. Vær så snill, ikke skyt meg ned! ropte de rundt 300 demonstrantene foran en rekke med titalls politifolk, de fleste av dem utstyrt med skjold, hjelm og batong.

Siden en politimann onsdag avfyrte 17 skudd mot en 18-åring i St. Louis onsdag, har det vært sammenstøt mellom politi og demonstranter i byen to netter på rad. Tenåringen, som ifølge politiet skjøt først, døde.

Ferguson rett utenfor St. Louis var i august rammet av raseopptøyer i kjølvannet av at en hvit politimann skjøt og drepte den ubevæpnede svarte tenåringen Michael Brown.

Det var ingen sammenstøt under protestene som gjentok seg flere steder i St. Louis-området fredag kveld, men stemningen var spent. Demonstrantene bar på svarte plakater med påskriften «ubevæpnet sivilperson» og «svarte liv betyr noe».

Borgerrettighetsorganisasjoner og protestgrupper har invitert folk fra hele USA til å slutte seg til minneseremonier og protestmarsjer gjennom hele helgen for å hedre Michael Brown. Kravet er at politimannen som skjøt ham, blir pågrepet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer