Store ras i Troms. Hele småbåthavna har blitt forflytta

E6 er stengt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): E6 er stengt og et kilometerlangt område langs kysten i Sørkjosen i Nordreisa i Troms har blitt evakuert etter at det gikk et stort jordras natt til søndag.

Ingen savnede Operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Roy Tore Meyer, sier til Dagbladet at det fortsatt pågår søk med båtressurser i området etter at politiet fikk melding om raset klokka 2.51 i natt.

- Vi hadde innledningsvis en del overflyginger med helikopter uten at det ga noe resultat. Nå er båt det mest praktiske, men det er ikke meldt om noen savnede og vi har heller ingen indikasjoner på at det var noen som oppholdt seg i området, sier han.

Raset gikk i et tynt befolket område, og de tre nærmeste husstandene er nå evakuert. Større skader har det derimot blitt på infrastrukturen.

- E6 er stengt. Det er deler av veien som har rast ut, og den er ikke farbar. Den vil være stengt inntil videre, men det er usikkert hvor lenge. Foreløpig må all trafikk gå via Finnland, sier Meyer.

Båter borte Neste skritt nå er å analysere forholdene i området og forsikre seg om at det ikke vil gå nye ras.

- Vi har nå en geotekniker på befaring på stedet. Vi forsøker primært å få oversikt over situasjonen.

Meyer forteller også at raset i utgangspunktet ikke virket så omfattende, men at det har vært store krefter i sving.

- Det ser ikke så stort ut ved første øyekast, men mye has rast ut under havnivået. Store deler av moloen i småbåthavna som har rast ut. Den har nærmest sunket. I tillegg har det dratt med seg bygninger og hele småbåthavna har blitt forflytta.

Raset har også tatt med seg flere båter, men Meyer forteller at det foreløpig er usikkert hvor mange båter det dreier seg om.

RAS: E6 er sperret og et område i Sørkjosen i Nordreisa i Troms evakueres etter flere store jordras natt til søndag, opplyser politiet. Foto: Google Maps
RAS: E6 er sperret og et område i Sørkjosen i Nordreisa i Troms evakueres etter flere store jordras natt til søndag, opplyser politiet. Foto: Google Maps Vis mer