Store ras i Troms. Hele småbåthavna har blitt forflytta

E6 er stengt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): E6 er stengt og et kilometerlangt område langs kysten i Sørkjosen i Nordreisa i Troms har blitt evakuert etter at det gikk et stort jordras natt til søndag.

Ingen savnede Operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Roy Tore Meyer, sier til Dagbladet at det fortsatt pågår søk med båtressurser i området etter at politiet fikk melding om raset klokka 2.51 i natt.

- Vi hadde innledningsvis en del overflyginger med helikopter uten at det ga noe resultat. Nå er båt det mest praktiske, men det er ikke meldt om noen savnede og vi har heller ingen indikasjoner på at det var noen som oppholdt seg i området, sier han.

Raset gikk i et tynt befolket område, og de tre nærmeste husstandene er nå evakuert. Større skader har det derimot blitt på infrastrukturen.

- E6 er stengt. Det er deler av veien som har rast ut, og den er ikke farbar. Den vil være stengt inntil videre, men det er usikkert hvor lenge. Foreløpig må all trafikk gå via Finnland, sier Meyer.

Båter borte Neste skritt nå er å analysere forholdene i området og forsikre seg om at det ikke vil gå nye ras.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.