Støre reagerer sterk på fengslingen

Krever at Aung San Suu Kyi blir løslatt raskt.

SKRITT I FEL RETNING: Utenriksminister Jonas Gahr Støre reagerer sterkt på fengslingen av den burmesiske freds- og demokratiforkjemperen. Han mener det er skritt i fel retning. Foto: Kimmo Mäntylä, Lehtikuva / SCANPIX
SKRITT I FEL RETNING: Utenriksminister Jonas Gahr Støre reagerer sterkt på fengslingen av den burmesiske freds- og demokratiforkjemperen. Han mener det er skritt i fel retning. Foto: Kimmo Mäntylä, Lehtikuva / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Utenriksminister Jonas Gahr Støre reagerer sterkt på fengslingen av Aung San Suu Kyi og krever at hun straks blir løslatt.

- Fengslingen av Aung San Suu Kyi er et skritt i feil retning. Jeg vil i dag instruere norske utenriksstasjoner om å ta opp denne situasjonen med landene i regionen, herunder Kina og India, og overfor FNs generalsekretær, sier utenriksministeren.

Suu Kyi har sittet i husarrest i 13 av de siste 19 årene. Hun ble torsdag fengslet og siktet for flere lovbrudd.

- Den siste tidens meldinger om hennes helsetilstand gir også grunn til bekymring. Jeg forventer at Aung San Suu Kyi får nødvendig tilsyn fra medisinsk personell. I denne sammenhengen er jeg er bekymret over meldingene om at Aung San Suu Kyis lege ble anholdt i forrige uke, sier Støre.


(©NTB)