Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Støre reagerer sterkt på uttalelsene

FNs spesialutsending gir pastor skylden for angrepet fredag.

Støre uenig: Jonas Gahr Støre er ikke enig i uttalelsene til Staffan de Mistura om at pastoren har skylden for fredagens angrep hvor en norsk offiser ble drept.Foto: Scanpix
Støre uenig: Jonas Gahr Støre er ikke enig i uttalelsene til Staffan de Mistura om at pastoren har skylden for fredagens angrep hvor en norsk offiser ble drept.Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Utenriksminister Jonas Gahr Støre reagerer kraftig på uttalelsen til FNs spesialutsending i Afghanistan, Svenske Staffan de Mistura.

De Mistura legger i et intervju med BBC skylden på pastoren Terry Jones for drapene på FN-personellet i byen Mazar-e Sharif, nord i Afghanistan.

Støre er ikke enige i uttalelsene til de Mistura.

- Slik de Mistura er gjengitt av BBC reagerer jeg på uttalelsene. Drapene og volden kan ikke rettferdiggjøres på denne måten. Gjerningsmennene er de ansvarlige, sier Støre til Dagbladet.

Både Barack Obama og Støre har tidligere tatt avstand fra koranen-brenningen som førte til angrepet. Begge har også understreket at voldshandlingene ikke kan rettferdiggjøres.

Støre sier han ikke vil ta stilling til om de Mistura kan fortsette i sin stilling som FN-sjef i Afghanistan etter uttalelsene, og viser til at FN har satt i gang en egen gransking av hendelsen. 

Han legger til at toppsjefen for FN i Afghanistan, ifølge folk rundt de Mistura, sier uttalelsen var ment å si at det afghanske folk ikke kan bebreides for drapene.

Til tross for dette ligger fortsatt sitatene ute på BBCs nettside nå i kveld uten at de har blitt beriktiget.

Den norske oberstløytnanten Siri Skare og fire sikkerhetsvakter ble drept fredag da en mobb gikk til angrep mot FN-hovedkvarteret i byen.

FN har evakuert sine ansatte fra byen, men blir ikke å trekke seg ut av Afghanistan som følge av angrepet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media