Rusreform

Støre-revers: Kan begynne på nytt

Jonas Gahr Støre utelukker ikke å starte arbeidet med en rusreform helt på nytt etter valget. Dersom Arbeiderpartiet vinner.

- FOR SVAKT: Leder i Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, etterspør tydeligere svar fra statsminister Erna Solberg. Reporter: Steinar Suvatne. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det vil jeg ikke utelukke.

Det sier Ap-leder Jonas Gahr Støre på spørsmål om det kan være aktuelt å begynne arbeidet med rusreform helt på nytt etter valget.

- Dette har man ventet på så lenge, at det ikke er tidskritisk at reformen landes før 20. juni. Regjeringen kom med en stor reform på tampen av en lang stortingsperiode, og det må vi se ordentlig på. Det viktigste er hvilket innhold reformen skal ha, sier Støre tirsdag.

Ap-lederen vil ikke si hvordan han vurderer forslag om avkriminalisering som regjeringens rusreform inneholder. Han kommer ikke til å nevne rusreformen i sin åpningstale til landsmøtet på torsdag.

Ap's «tredje vei»

Dagbladet er kjent med at Arbeiderpartiet heller hadde ønsket at regjeringen hadde kommet med en stortingsmelding i stedet for å gå rett på lovforslag om avkriminalisering.

Det er sterk bekymring hos sentrale Arbeiderpartiet-politikere for hvordan en avkriminalisering vil slå ut for rusbruken blant ungdom og samfunnets muligheter til å følge dem opp.

Dette representerer en tredje vei i ruspolitikken, der man verken går inn for å beholde dagens system, men heller ikke går inn for full avkriminalisering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer