Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Støre ringte FN-sjefen for å beklage lekkasje

- Stadig raseriutbrudd og maktesløs observatør, skrev FN-ambassadør Mona Juul.

 HAR SNAKKET UT:  - Jonas Gahr Støre ringte meg tirsdag for å beklage, sa FNs generalsekretær Ban Ki-moon til journalister i FN-hovedkvarteret i New York onsdag. Her hilser de på hverandre før et møte i Doha i Qatar 30. mars i år. Foto: REUTERS/SCANPIX.
HAR SNAKKET UT: - Jonas Gahr Støre ringte meg tirsdag for å beklage, sa FNs generalsekretær Ban Ki-moon til journalister i FN-hovedkvarteret i New York onsdag. Her hilser de på hverandre før et møte i Doha i Qatar 30. mars i år. Foto: REUTERS/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs generalsekretær Ban Ki-moon sier han har snakket med utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) om kritikken som ble rettet mot ham av Norges FN-ambassadør.

Til helgen kommer FN-sjefen til Oslo for å møte statsminister Jens Stoltenberg og Støre før han reiser til Svalbard for å bli oppdatert i klimaspørsmål.


Støre ringte til ham tirsdag og beklaget at det hemmeligstemplede notatet fra Mona Juul ble lekket til pressen, sa Ban da han møtte pressen i New York onsdag.

- Av prinsipp ønsker jeg all slik kritikk velkommen. Kritikk, når den er konstruktiv, gjør at jeg kan forbedre mitt arbeid, min ytelse, sa Ban.


- Gode forslag velkomne
- Dere har rett til å si hva dere mener om mitt arbeid som generalsekretær, så gode forslag og konstruktive innspill er alltid velkomne, sa han.

Det er første gang han har uttalt seg om kritikken fra Juul. Det var Aftenposten som publiserte rapporten hennes.

I notatet skriver Juul blant annet at Ban glimrer med sitt fravær og viser manglende lederskap og evne til å levere på FNs vegne.

Han har stadig raseriutbrudd, skrev Juul i rapporten og betegnet FN-sjefen som en «maktesløs observatør» i konfikten på Sri Lanka.

(NTB-Reuters).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media