FORNØYD: Utenriksminister Jonas Gahr Støre møtte sin kollega fra USA, Hillary Clinton, da han deltok under den store Kabul-konferansen i Afghanistan i dag. Foto: Bjørn Jahnsen / Utenriksdepartementet / SCANPIX
FORNØYD: Utenriksminister Jonas Gahr Støre møtte sin kollega fra USA, Hillary Clinton, da han deltok under den store Kabul-konferansen i Afghanistan i dag. Foto: Bjørn Jahnsen / Utenriksdepartementet / SCANPIXVis mer

Støre roser Clinton etter Afghanistan-møte

- Hun ga veldig mange budskap om bedre samordning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Utenriksminister Jonas Gahr Støre roser USA for å fremme bedre samordning av de internasjonale bidragene i Afghanistan. Tirsdag hadde han et halvtime langt, separat møte med sin amerikanske kollega, Hillary Clinton.

Av de 44 utenriksministrene som deltok på den store Kabul-konferansen tirsdag, var Jonas Gahr Støre en av de som fikk et separat møte med USAs utenriksminister Hillary Clinton i det afghanske utenriksdepartementet. Etter møtet roste Støre Clinton for å be landene som er til stede i Afghanistan, om å trekke mer i samme retning.

- Hun ga veldig mange budskap om bedre samordning og koordinering av den internasjonale innsatsen i Afghanistan. Det er veldig viktig at dette kom nettopp fra USA, som er den største aktøren her, sa Støre etter møtet.

De to drøftet også forsoningsprosessen og politisk inkludering av grupper som i dag kjemper mot de internasjonale styrkene i Afghanistan, et tema som Clinton også viet oppmerksomhet i sin tale til konferansen.

(NTB)