Støre selger eierandeler for 4,5 millioner i omstridt boligprosjekt

En håndfull kjendisinvestorer kjøper ut Ap-lederen, som har tjent rundt tre millioner siden 2012 i ren verdiøkning på boligsatsingen sin.

KJØPES UT: Jonas Gahr Støre går nå ut med detaljer om salget av boligandelene sine. Her er han ved Akerselva i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KJØPES UT: Jonas Gahr Støre går nå ut med detaljer om salget av boligandelene sine. Her er han ved Akerselva i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ap-leder Jonas Gahr Støre fikk kritikk fra flere kanter da Dagbladet i mai kunne avsløre uryddige arbeidsforhold på et boligprosjekt i Oslo hvor Støre er medeier.

I kjølvannet av avsløringene, varslet Støre at han ville selge seg ut av både dette prosjektet og et byggeprosjekt på nabotomta som han også eier.

Nå er det klart hvem han vil selge det til - og hva han tjener på det.

- Jeg besluttet å selge våre tre prosent andeler i lys av det som framkom om forhold på byggeplassene. Jeg fant det riktig å spørre de gjenværende eierne om de ønsket å kjøpe våre andeler fordi det er andeler det er vanskelig å omsette på vanlig vis. Etter samtale med de øvrige eierne aksepterte de dette, og kom med et tilbud på hva de mente andelene var verdt nå, før prosjektet var ferdig. Tilbudet var på 4 og en halv millioner kroner, og det har jeg nå akseptert, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer