Støre sier Israel har rett til å forsvare seg

Men setter spørsmålstegn ved nattens store militæraksjon.

- MÅ TYDELIGGJØRE:  Ap-leder Jonas Gahr Støre er enig med Erna Solberg i at alt Norge nå kan gjøre er å appellere til begge sider i konflikten, men sier samtidig at vi må tydeliggjøre at grunnen til konflikten er okkupasjon. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
- MÅ TYDELIGGJØRE: Ap-leder Jonas Gahr Støre er enig med Erna Solberg i at alt Norge nå kan gjøre er å appellere til begge sider i konflikten, men sier samtidig at vi må tydeliggjøre at grunnen til konflikten er okkupasjon. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Regjeringen må tydeliggjøre konfliktens kjerne, sier Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre til NTB. Ap-leder Jonas Gahr Støre setter spørsmålstegn ved hvorvidt Israels militæraksjon står i forhold til rakettangrepene fra Gazastripen.

- Israel har rett til å forsvare seg, men om handlingen er proporsjonal med svaret må man sette spørsmålstegn ved. Situasjonen ligner opptrappingen til Gaza-krigen i 2009, sier Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre til NTB.

Støre mener en innstendig appell til begge parter om å avstå fra voldsbruk er det Norge kan gjøre på det nåværende tidspunktet, og støtter statsminister Erna Solbergs appell til partene i konflikten om å besinne seg.

- Jeg er enig i Solbergs appell på en kortsiktig basis, men mener regjeringen må tydeliggjøre kjernen til konflikten, nemlig okkupasjon. Så lenge okkupasjonen vedvarer og det bygges bosetninger, svinner håpet om en tostatsløsning, sier Støre.

Støre mener videre at Norge bør følge i en rekke EU-lands fotspor, deriblant Danmark og Tyskland, og innføre ordninger for ikke å kjøpe varer som er laget på okkupert jord. (NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer