Dagbladet erfarer:

Støre sier nei til rusreformen

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier nei til å avkriminalisere mindre mengder narkotika. Rusreformen henger dermed i en stadig tynnere tråd.

STØRE-NEI: Jonas Gahr Støre flagget endelig syn i rusreform-debatten: Han støtter ikke generell avkriminalisering av narkotika. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet erfarer at Ap-leder Jonas Gahr Støre kommer til å gå mot en avkriminalisering av kjøp, besittelse, og bruk av mindre mengder narkotika.

Støre går på talerstolen på Ap's landsmøte like før klokka 11 i dag, og det er her Støre kommer med denne dommen, etter hva Dagbladet forstår.

Det er en opphetet debatt om rusreformen i partiet og redaksjonskomiteen har ennå ikke konkludert på om det er mulig med et kompromiss, ifølge Dagbladets opplysninger.

Splittet parti

Dagbladet kan også erfare at redaksjonskomiteen i partiet, ledet av Anniken Huitfeldt, ikke har funnet en enighet.

Det er dissens i spørsmålet om avkriminalisering, etter hva Dagbladets kilder forteller.

Redaksjonskomiteen sitter fortsatt og jobber, kort tid før Støres tale. Som Dagbladet avslørte allerede på mandag, vil ikke redaksjonskomiteen komme til et kompromiss som inkluderer generell avkriminalisering.

Prestisjereform faller

Avkriminalisering er kjernen i regjeringens prestisjereform rusreformen, uten dette vil reformen være død, har både helseminister Bent Høie (H) og Venstre-leder Guri Melby vært klar på.

Etter hva Dagbladet forstår ønsker Støre å begynne arbeidet med rusreformen «på nytt» etter valget. Den vil forsøke å få straffrihet for de tunge rusmisbrukerne, men ikke for ungdom og rekrasjonsbrukere.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer