Store skader på «Baronen»

BERGEN (Dagbladet): Dykkerne som har undersøkt hurtigbåten «Baronen» har rapportert om flere store skader i skroget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Divisjonssjef Bjørn Pedersen i Hardanger Sunnhordlandske Dampskipsselskap (HSD) sier til Dagbladet :på nettet at en flenge på opptil en meter er avslørt i forpiggen på båten.

- Der er skroget presset innover. I tillegg har vi funnet flere småhull lenger bak på skroget der det er trykket inn over en lengde på fire til fem meter. Propellen på den ene motoren er falt av, sier Pedersen.

Han utelukker ikke lenger at båten kan ha gått på et skjær. Søket etter en uidentifisert gjenstand som kapteinen mente å ha truffet har ikke gitt noe resultat. Båten tok inn store mengder vann, men klarte å komme seg til Flesland kai med hjelp av den ene maskinen.

Båten er nå tauet til Bergen og lagt på slipp for å bli grundig undersøkt. Kapteinen vil skrive rapport om hendelsen i løpet av dagen.

HSD vil vurdere å be om sjøforklaring etter ulykken utenfor Flesland kai onsdag kveld.

- Det går nok mot at vi ber om sjøforklaring. Jeg regner med at vi tar stilling til dette i løpet av torsdag, sier Bjørn Pedersen.

Ingen av de 28 passasjerene eller mannskapet på fire ble alvorlig skadet.

SLAGSIDE: Med stor slagside klarte hurtigbåten «Baronen» å legge til Flesland kai i går kveld. Ingen passasjerer ble alvorlig skadd.