TIDLIG BEVISSTLØS: Rettsmedisinerne Inge Morild og Peer Lilleng fra Gades institutt ved Haukeland Universitetssykehus sier at Hilda Feste mest sannsynlig mistet bevisstheten tidlig. Her i samtale med aktor Gert Johan Kjelby.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
TIDLIG BEVISSTLØS: Rettsmedisinerne Inge Morild og Peer Lilleng fra Gades institutt ved Haukeland Universitetssykehus sier at Hilda Feste mest sannsynlig mistet bevisstheten tidlig. Her i samtale med aktor Gert Johan Kjelby. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer

- Store skader på Hilda (98)

Rettsmedisinerne forteller om store knusningsskader på liket etter Hilda Feste (98). Hun ble drept i sin leilighet på Os 1. januar i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): I dag har rettsmedisinerne Inge Morild og Peer Lilleng gjort seg klare for å forklare seg om tilstanden til Hilda Feste da hun ble funnet død på åstedet og obduseringen av henne etterpå.

De forteller at Hilda Feste ble påført store skader i hodet. Professor Inge Morild sier at hevelse og blødninger i luftveiene mest sannsynlig har bidratt til at hun tidlig ble bevisstløs, og døde av disse skadene.

19-åringen er tiltalt for voldtekt og forsettlig drap på Hilda Feste (98). Hun ble funnet død i sin leilighet i Gamleheimshagen på Os om kvelden 1. januar i år. Han nekter straffskyld og har forklart i retten at han ikke husker noe som helst av det som skjedde etter at han hadde drukket 60 prosent sprit om ettermiddagen 1. januar.

- Stump vold
- Det kan ha vært tatt kvelningsgrep på henne, men vi fant ikke knusningsskader på strupehodet, noe vi vanligvis gjør når  noen er blitt kvalt. Vi fant store knusningsskader i beinstrukturen i ansiktet og sår i hodet foran og bak, i tillegg til hudavskrapninger, sier Morild.

Skadene i hodet kan være forårsaket av slag med knyttneve eller at hodet er slått mot gulvet, såkalt stump vold.

- Det er ikke blitt benyttet stikkvåpen, sier professor Inge Morild.

Rettsmedisinerne fant likevel mye blod flere steder i leiligheten. Beinklær og truse var trukket ned på den avdødes knær. Klærne og trygghetsalarmen ble gitt til kriminalteknikerne for undersøkelser.

Etterforskningen
Politispesialist Oddvar Moldestad og politibetjent Trude Wergeland forklarer seg om de kriminaltekniske undersøkelsene som ble foretatt på åstedet natt til 2. januar. De har funnet tiltaltes DNA i blodavtrykk flere steder i leiligheten. Andre fra politiet skal forklare seg om etterforskningen på Os etter drapet.

DREPT: Hilda Feste ble drept i sin leilighet på Os om kvelden 1. januar i år. Foto: Privat
DREPT: Hilda Feste ble drept i sin leilighet på Os om kvelden 1. januar i år. Foto: Privat Vis mer