Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Støre skal møte Kongos utenriksminister

Skal diskutere Moland og French i neste uke.

DØMT TIL DØDEN: 
Tjostolv Moland (t.v.) og Joshua French under domsavsigelsen i Kisangani i Kongo. De to nordmennen er blant annet tiltalt for å ha drept sjåføren Abedi Kasongo i begynnelsen av mai i år.
Foto: Vegar K. Vatn / Scanpix
DØMT TIL DØDEN: Tjostolv Moland (t.v.) og Joshua French under domsavsigelsen i Kisangani i Kongo. De to nordmennen er blant annet tiltalt for å ha drept sjåføren Abedi Kasongo i begynnelsen av mai i år. Foto: Vegar K. Vatn / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Utenriksminister Jonas Gahr Støre vil ha samtaler med Kongos utenriksminister om de to dødsdømte nordmennene Joshua French og Tjostolv Moland i forbindelse med FNs hovedforsamling neste uke.

Møtet mellom Støre og hans kongolesiske kollega, utenriksminister Alexis Thambwe Mwamba, ble avtalt samme dag som de to norske mennene ble dømt til døden i Kinshasa.

- Støre vil gjenta Norges prinsipielle motstand mot dødsstraff. Han vil også ta opp rettssikkerheten for de to nordmennene i landet og dessuten bestride at de to drev spionasje for Norge i Kongo, sier kommunikasjonsrådgiver Marte Lerberg Kopstad Utenriksdepartementet til NTB.

Det er ikke vanlig at norske myndigheter blander seg inn i saken når norske statsborgere stilles for retten i straffesaker i utlandet. Unntaket for French og Moland er fordi de tidligere norske soldatene er dømt til døden.

- Vi har nesten ikke hatt lignende saker i her i landet tidligere, sier Lerberg Kopstad.

Alexis Thambwe Mwamba har forsikret overfor Støre at dødsdommene ikke vil bli fullbyrdet etter at dommene falt.(NTB)

TAR SAKEN: Jonas Gahr Støre skal møte Kongos utenriksminister Alexis Thambwe Mwamba. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
TAR SAKEN: Jonas Gahr Støre skal møte Kongos utenriksminister Alexis Thambwe Mwamba. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling