Støre skulle gjerne vært støyen foruten

- Hadde visst hva disse fem ukene skulle bringe med seg av støy, så ville jeg bedt om en habilitetsvurdering.

VILLE BEDT OM VURDERING: - Hadde jeg visst hva disse fem ukene ville bringe med seg av støy, så ville jeg bedt om en habilitetsvurdering, sier Jonas Gahr Støre. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
VILLE BEDT OM VURDERING: - Hadde jeg visst hva disse fem ukene ville bringe med seg av støy, så ville jeg bedt om en habilitetsvurdering, sier Jonas Gahr Støre. Foto: Melisa Fajkovic / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier han ville ha bedt om en habilitetsvurdering dersom han hadde hatt en anelse om hvilken støy bevilgningen til Senter for nordområde-logistikk kom til å skape flere år senere.

Til NRK sier Støre at han i 2008 gjorde den vurdering som loven sier han må gjøre.

- Er jeg habil eller er jeg inhabil? Min konklusjon ble at jeg var habil, og det står jeg for, sier utenriksministeren.

- På den annen side er det ikke vanskelig å si at dersom jeg hadde visst hva disse fem ukene skulle bringe med seg av støy, så ville jeg bedt om en slik vurdering. Jeg har gjort mye annet i disse fem ukene, men alt har dreid seg om denne saken, og det kunne jeg gjerne vært foruten, sier Støre.

Den 7. mai skal Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité ha en åpen høring om saken vedrørende utenriksministerens forhold til en av nøkkelpersonene bak nordområdesatsingen, rederen Felix Tschudi.

(NTB)