RIKTIG. Blekkspruten Paul spådde riktig VM-finner og slo dermed utenriksminister Jonas Gahr Støre i fotball-VMs uoffisielle spåkamp. FOTO: SCANPIX/AP
RIKTIG. Blekkspruten Paul spådde riktig VM-finner og slo dermed utenriksminister Jonas Gahr Støre i fotball-VMs uoffisielle spåkamp. FOTO: SCANPIX/APVis mer

Støre slått av blekksprut

Blekksprut spådde rikitig VM-vinner. Støre tok feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet):Fotball-VM er over, og etter gårsdagens finale, der Spania slo Nederland, er det ikke lenger noen tvil om hvem som er verdens beste fotballnasjon. I løpet av turneringa har det imildertid ikke manglet på mer eller mindre «synske» eksperter som har spådd om utfallet. Både «Snåsamannen» og utenriksminister Jonas Gahr Støre har uttalt seg, men det var blekkspruten Paul som greide å spå riktig resultat.

Paul Da det skulle tippes i forkant av VM-finalen var Paul aldri i tvil: Han tok seg direkte bort til den spanske boksen, og hentet muslingen som ventet der. Og, som kjent, Paul fikk rett.

Paul-skeptikerne drar stadig fram at blekkspruten angivelig går etter farger på flagget. Det er ikke mulig, for blekkspruter er fargeblinde.

Støre Utenriksminister Jonas Gahr Støre kastet seg også inn i spåkampen. Etter at europeiske lag som Frankrike, Italia og England hadde gjort det dårligere enn forventet i de innledende kampene, mente utenriksministeren at det kunne være en sammenheng mellom i hvilken grad et land var rammet av finanskrisen og hvordan det presterte på fotballbanen. Støre spekulerte nemlig i at de sosiale konsekvensene av krisa kunne påvirke både innsatsvilje, lagfølelse og lagmoral.

Utenriksministeren kunne vanskelig tatt mer feil.Spania er nemlig et av de landene som er hardest rammet av krisen, men det stoppet altså ikke laget fra å vinne gårsdagens finale.  

Snåsamannen Joralf Gjerstad, bedre kjent som «Snåsamannen», uttalte før mesterskapet at han trodde Tyskland kom til å vinne VM- uten å spesifisere om dette vare noe han kunne «se» eller om det vare noe som var basert på magefølelsen.  

- Det må bli Tyskland som vinner VM, sa Gjerstad før mesterskapet begynte, stikk i strid med de fleste eksperter som holdt et ungt tysk lag som outsidere.     

Mannen fra fremtida Den kanskje mest kuriøse av spåmennen er en kinesisk mann som hevder han kommer fra framtida og ville bevise det med å forutsi gårsdagens finalresultat.

-I det pågående verdensmesterskapet i fotball vil finalen bli spilt mellom Nederland og Spania. Nederland kommer til å vinne 2-1 og Snejder og en reserve kommer til å score, skrev den ukjente mannen på nettstedet baidu.

Men selv ikke det å angivelig komme fra framtida var nok til å overgå den synske blekkspruten- og da er det kanskje ikke så rart at Støre heller ikke fikk det til.