ÅSTEDET: Rasstedet ligger ca. 3 km sør for tettstedet Lofthus, som ligger ved Sørfjorden i Hardanger. Kart: DAGBLADET / GOOGLE MAPS
ÅSTEDET: Rasstedet ligger ca. 3 km sør for tettstedet Lofthus, som ligger ved Sørfjorden i Hardanger. Kart: DAGBLADET / GOOGLE MAPSVis mer

Store steiner løsnet fra fjellsida, ødela vei i Hardanger

Bildeler funnet i vannkanten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et stort steinras har gått nord for Odda i Hardanger og ødelagt veien. Alle nødetater er på vei til åstedet.

- Jeg trodde det var en dynamittsprengning, sier et vitne til Dagbladet.

Rasstedet ligger ved Sørfjorden mellom Lofthus og Odda. Operasjonssentralen ved Hordaland politidistrikt melder på Twitter at deler av støpekanten på veien er borte, og at ei frontrute, bilskilt og andre gjenstander er funnet i vannkanten.

- Vi har en situasjon med et stort steinskred. Det er snakk om stor stein som har knust deler av veibanen og revet med seg rekkverket, sier redningsleder Andreas Bull ved Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge til Dagbladet.

Bull bekrefter overfor Dagbladet at man frykter mennesker kan befinne seg i vannet etter funn av bildeler i vannkanten.

- En dykker er på vei inn med luftambulansen, og vil være den første inne. Etter hvert vil vi få inn flere dykkere fra Stavanger, sier han.

Vaktkommandør Ronny Karlsen ved brannvakta i Bergen opplyser til BA at folk fra både Lofthus og Odda brannstasjon er på åstedet, som lokalt er kjent som Djupevik.

- I tillegg har vi sendt dykkere fra Bergen for å bistå, sier Karlsen.