Store tap for Kværner

Kværner vil få en sterk svekkelse av resultatet for tredje kvartal. Det varsler selskapet i en såkalt «profit warning» til Oslo Børs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svekkelsen skyldes hovedsakelig avsetninger til forventede tap på prosjekter, ved siden av et behov for å skrive ned verdien av Kværners eiendeler, opplyser selskapet.

Driften i tredje kvartal har også utviklet seg negativt som følge utviklingen i offshore-, råvare- og entreprenørkonsernets markeder.

Det er likene som nå begynner å falle ut av skapene, etter at styret i Kværner har satt i gang den varslede opprydningsaksjonen i det kriserammede storkonsernet. Drifts- og regnskapsmessige forhold gjennomgås nå i detalj sammen med revisor.

Et hovedmål med opprydningen er å selge ut eiendeler for å sanere gjeld i Kværner. Salget har begynt, og selskapet meldte tirsdag om salg av samtlige av sine 2,4 millioner aksjer (18 prosent) i Western Bulk Shipping ASA. I tillegg har Kværnerkonsernets Pensjonskasse solgt sine 675.000 aksjer i Western Bulk.

Det endelige resultatet av styrets gjennomgang vil foreligge senest i forbindelse med selskapets resultater for tredje kvartal den 16. november.