Store tap og ødeleggelser på Haiti

Byen er totalt oversvømt. 61 er drept. Se bildene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Myndighetene melder om at antallet omkomne er fordoblet etter at den tropiske stormen Hanna raste over Haiti tidligere denne uken. Selv om stormen nå har beveget seg videre mot Bahamas, er ikke Haitis problemer borte. Heller tvert imot.

Nå sliter landet med ekstreme oversvømmelser.


Ber om hjelp

Hanna har så langt skyld i at 61 mennesker er drept på Haiti. 21 av dem har omkommet i den nordlige byen Gonaives, skriver Berlingske.dk.

Byen er nesten helt oversvømt og dermed avskåret fra omverdenen. Myndighetene rapporterer om at oversvømmelsene har skylden for over halvparten av ofrene.

Ordføreren i byen, Stephen Moise, gikk onsdag ut i mediene og fortalte om forholdene.

- Vi trenger hjelp. Så godt som hele byen er oversvømt. Det er vann overalt. Dette er en svært presset situasjon, sa han da.

Noen steder står vannet hele to meter over bakken. Og mange av innbyggerne har derfor vært nødt til å søke ly på hustakene.


Dikene brast

En av grunnene til at Gonaives befinner seg i denne ekstreme situasjonen, kommer av at Orkanen Gustav, som feide over byen forrige uke, ødela mange av dikene som skulle hindre oversvømmelser, skriver CNN

Store tap og ødeleggelser på Haiti

Gonaives har dyster erfaring med uvær. I 2004 mistet 3000 av innbyggerne livet da den tropiske stormen Jeanne også la byen under vann.

President Rene Preval advarte i går om at høstens stormsesong kan vise seg å bli like ødeleggende som for fire år siden, skriver BBC.

Hanna beveger seg i følge meteorologiske beregninger over det nordlige Bahamas i dag, og vil treffe kysten av USA på lørdag.

UMULIG: Veiene på Gonaives er totalt oversvømt. Det er nesten umulig å ta seg fram i gatene. Foto: EPA/ROOD CHERY/Scanpix
UMULIG: Veiene på Gonaives er totalt oversvømt. Det er nesten umulig å ta seg fram i gatene. Foto: EPA/ROOD CHERY/Scanpix Vis mer
LY PÅ TAKENE: Innbyggerne i byen Gonaives har vært nødt til å søke ly på hustakene.
UTSATT: Byen Gonaives opplevde lignende oversvømmelser i 2004, etter at den tropiske stormen Jeanne la byen under vann.
GRAVID: En gravid kvinne forsøker å ta seg fram i de oversvømte gatene i den Haitiske byen Gonaives.
VAR EN BY: Nå er den Haitiske byen Gonaives totalt oversvømt.
ØDELEGGELSER: Ødeleggelsene på Haiti er store etter at den tropiske stormen Hanna raste gjennom landet onsdag.
MYE VANN: Gatene er fulle av vann i byen Gonaives på Haiti.