Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Støre tar kontakt med sin kollega i Pakistan

Reagerer meget sterkt på dødsdommen mot norsk-pakistanske Shahid Azim (26).

Oslo, 20090908:  Utenriksminister Jonas Gahr Støre holdt innlegg og svarte på spørsmål ved Elvebakken skole i Oslo. Han høstet stor applaus. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
Oslo, 20090908: Utenriksminister Jonas Gahr Støre holdt innlegg og svarte på spørsmål ved Elvebakken skole i Oslo. Han høstet stor applaus. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): - Jeg reagerer meget sterkt på at en norsk statsborger i dag ble dømt til døden i Pakistan. Norge er prinsipiell motstander av dødsstraff. Jeg vil nå ta kontakt med den pakistanske utenriksministeren for å uttrykke Norges syn og be om at dommen ikke iverksettes, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding.

Shahid Azim (26) ble i dag dømt til døden i Pakistan for voldtekt og drap av en sju år gammel jente i 2007.
 
Utenriksdepartementet (UD) skriver at de tok opp denne saken i et møte med Pakistans ambassadør til Norge på torsdag, hvor det ble understreket at Norge ville reagere sterkt på en eventuell dødsdom i saken mot den norske statsborgeren.

UD tok også opp behovet for at ambassaden i Islamabad, i likhet med andre lands ambassader, får de nødvendige tillatelser til å besøke norske borgere som er fengslet i Pakistan, noe som hittil har vært vanskelig å få tross gjentatte krav fra norsk tide, heter det i meldinga.
 
Representanter fra utenrikstjenesten har ikke vært tilstede under rettsaken etter klart råd fra tiltaltes advokat om at dette ikke ville være formålstjenelig, skriver de videre.
 
I tillegg til utenriksministerens samtale, vil det bli overlevert en protestnote til pakistanske myndigheter både i Islamabad og i Oslo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media