Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Støre tar opp dødsstraff med Kongo og EU

Holder kongolesiske myndigheter ansvarlig for Moland og Frenchs sikkerhet.

KOMMENTERER: Utenriksminister Jonas Gahr Støre kommenterte Kongo-dommen i Utenriksdepartementets lokaler tirsdag ettermiddag. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
KOMMENTERER: Utenriksminister Jonas Gahr Støre kommenterte Kongo-dommen i Utenriksdepartementets lokaler tirsdag ettermiddag. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) tar opp spørsmålet om dødsstraff både med sin kongolesiske kollega og det svenske EU-formannskapet etter dommen mot de to nordmennene.


- Norge reagerer svært sterkt på dommen. Vi er mot dødsstraff, prinsipielt, praktisk, alle steder, til en hver tid, også i dette tilfellet, sier Støre, som understreker at dette synet er formidlet til høyeste nivå i Kongo.


Han vil ha samtaler om saken både med Kongos utenriksminister Alexis Thambwe Mwamba og det svenske EU-formannskapet ved utenriksminister Carl Bildt.


- Vi deler med resten av Europa et prinsipielt syn på dødsstraff. Det gir vi uttrykk for i alle sammenhenger hvor det generelle spørsmålet er oppe, og det er helt naturlig at vi også gjør det når det er et konkret tilfelle med to norske borgere, sier Støre.


Norge holder kongolesiske myndigheter ansvarlig for sikkerheten til de to, uttaler utenriksministeren.


NTB

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media