Støre tar opp kokainsaken med Bolivias president

Når Bolivias president Evo Morales besøker Norge onsdag, vil saken mot de to kokaintiltalte norske kvinnene i Cochabamba bli et tema.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV) er vert for Morales besøk, men den bolivianske presidenten skal også møte utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap). Underdirektør Ragnhild Imerslund i Utenriksdepartementet bekrefter overfor Aftenposten.no at kokainrettssaken mot de norske kvinnene blir tatt opp i samtalene.

- Dette er en pågående rettsprosess som norske myndigheter ikke blander seg inn i. Men det er naturlig at saken er et samtaleemne, fordi den får mye oppmerksomhet i den norske offentligheten, sier Imerslund.

De to kvinnene ble nylig dømt til 13 år og fire måneders fengsel for forsøk på å smugle kokain. En norsk-boliviansk 24-åring og hans bolivianske onkel ble dømt til 20 års fengsel.

Imerslund understreker samtidig at andre saker, som utviklingen i Bolivia, urfolksrettigheter og det kommende klimamøtet i Mexico, er viktigere når Bolivias president kommer til Norge.

(NTB)