Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Støre til angrep på regjeringens første budsjett

- Preget av løftebrudd og kursendring i feil retning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Solberg-regjeringens budsjettforslag er preget av løftebrudd og kursendring i feil retning, mener Arbeiderpartiets finanspolitiske talsmann Jonas Gahr Støre.

Støre var førstemann på Stortingets talerstol etter finansminister Siv Jensens (Frp) finanstale fredag.

- En rød tråd i dette er løftebrudd. Og der det er kursendring er det i feil retning, sa Støre.

Han viste til at den nye regjeringen dropper to barnehageopptak, dropper elleve måneders studiestøtte, reduserer kulturløftet og svekker ambisjonene i klimapolitikken.

Han avviste at Siv Jensen har hatt kort tid til å utarbeide et budsjett.

- Hun har hatt åtte år. Målt mot valgløftene er det vi har fått presentert preget av tilbaketog, løftebrudd og et stilltiende nikk til det den rødgrønne regjeringen la fram, sa Støre.

Han mener mer bruk av oljepenger er høyt spill, og mener regjeringens økonomiske politikk vil gi økte forskjeller mellom folk.

(NTB)


- HUN HAR IKKE HATT KORT TID: - Hun har hatt åtte år. Målt mot valgløftene er det vi har fått presentert preget av tilbaketog, løftebrudd og et stilltiende nikk til det den rødgrønne regjeringen la fram, sa Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: Tommy Arnesen / Dagbladet
- HUN HAR IKKE HATT KORT TID: - Hun har hatt åtte år. Målt mot valgløftene er det vi har fått presentert preget av tilbaketog, løftebrudd og et stilltiende nikk til det den rødgrønne regjeringen la fram, sa Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: Tommy Arnesen / Dagbladet Vis mer