NSB:

Store togproblemer i dag

Avsporing, tog som sperret sporene og signalproblemer skapte store problemer for togpassasjerer på det sentrale Østlandet onsdag.

PROBLEMER: Det var store togproblemer på Østlandet i dag, akkurat som det var i januar da store snømengder skapte problemer. Her fra Asker stasjon. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
PROBLEMER: Det var store togproblemer på Østlandet i dag, akkurat som det var i januar da store snømengder skapte problemer. Her fra Asker stasjon. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Passasjerene måtte smøre seg med tålmodighet store deler av dagen.

På Lillestrøm stasjon sporet et tog av i morgentimene, og sperret tre av sporene på stasjonen. Dermed var det færre spor i bruk, og annenhver avgang på linje L1 ble derfor innstilt mellom Lillestrøm og Oslo S.

På Lillestrøm stasjon ble det dermed kaotiske tilstander. Togene var så fulle at selv konduktørene slet med å få plass om bord, meldte Romerikes Blad.

Problemene varte i flere timer, og passasjerene måtte forholde seg til forsinkelser og innstillinger. Bane Nor varsler at de vil komme med ny informasjon om situasjonen klokken 15.

Togtrafikken mellom Tønsberg og Stokke i Vestfold ble onsdag formiddag stengt på grunn av strømproblemer, og det var uvisst for lang tid feilrettingen ville ta.

Mellom Brakerøya og Asker var det signalproblemer i morgentimene, noe som førte til forsinkelser. Men allerede i 8-tiden kunne trafikken igjen gå som normalt.

I tillegg var det på morgenen kun ett spor i drift mellom Holmlia og Kolbotn fordi et tog med tekniske problemer sto fast på Holmlia stasjon. Klokken 9 var dette problemet løst, men også her ble reisende rammet av forsinkelser.

Også lenger nord var det trøblete. Ved Skogn stasjon i Trøndelag førte en signalfeil til forsinkelser på Nordlandsbanen. Ved 10-tiden var feilen reparert, og togene kunne gå som normalt igjen.