Statsministerduellen

Støre ut mot Frp og Sylvi Listhaug: - Jeg har sett hva slike krefter gjør med et land

Har Donald Trump en favoritt i norsk valgkamp? Jonas Gahr Støre tror det.

UT MOT ERNA - OG SYLVI: Jonas Gahr Støre sier Sylvi Listhaugs retorikk kommer til å være arven etter Erna Solbergs regjeringstid. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
UT MOT ERNA - OG SYLVI: Jonas Gahr Støre sier Sylvi Listhaugs retorikk kommer til å være arven etter Erna Solbergs regjeringstid. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): Det er kampen om politikernes drømmejobb - altså muligheten til å lede landet - det står om i Tromsø i kveld.

De to jobbsøkerne kjenner de fleste: Statsminister Erna Solberg og Ap-leder Jonas Gahr Støre. De stiller begge med sterk CV og relevant arbeidserfaring, men med høyst ulik formkurve på meningsmålingene. Mens Solberg og Høyre noterte seg for 25,7 prosent oppslutning på NRKs måling i dag, gikk Arbeiderpartiet på sin verste måling på år og dag: 24,4 prosent oppslutning.

For første gang i moderne tid kan altså Høyre bli større enn Arbeiderpartiet og Støre må umiddelbart kommentere de svake målingene i kveldens duell:

- Det er bare én måling som teller, og det er den som gjøres på valgdagen 11. september. Fram til det skal jeg gjøre alt jeg kan for at vi skal gjøre det bedre enn disse målingene tilsier.

Motvind

TV2s måling i kveld var ikke stort bedre for Støre enn målingen fra NRK: Her går Ap tilbake 0,8 prosentpoeng til 25,7 prosent. Samtidig øker Høyre med 0,9 prosentpoeng til 25,1 prosent.

Dermed var det en tydelig offensiv Gahr Støre som gikk i strupen på Erna Solberg rett fra avspark i Tromsø i kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer