Støre ut mot ytringer som gjør Frp medansvarlig

- Vi skal ta tak i spørsmålene når tiden er moden, sier utenriksministeren.

TID FOR SORG:  Utenriksminister Jonas Gahr Støre på talerstolen i moskeen til World Islamic Mission i Åkebergveien i Oslo tirsdag med blant andre 
biskop Ole Christian Kvarme, politispesialist Erik Andersen og kronprins Haakon som tilhørere. FOTO: ERLEND AAS, SCANPIX.
TID FOR SORG: Utenriksminister Jonas Gahr Støre på talerstolen i moskeen til World Islamic Mission i Åkebergveien i Oslo tirsdag med blant andre biskop Ole Christian Kvarme, politispesialist Erik Andersen og kronprins Haakon som tilhørere. FOTO: ERLEND AAS, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Utenriksminister Jonas Gahr Støre har liten sans for ytringer som gjør Fremskrittspartiet og partileder Siv Jensen medansvarlige for terrortragedien.

Terrorsiktede Andreas Behring Breivik har tidligere vært medlem av Fremskrittspartiets Ungdom og Fremskrittspartiet, og redegjør for det i sitt såkalte manifest.

- Alle partier har stått sammen og stilt opp på  en verdig måte. Det gjelder ikke minst ungdomspartiene, som er rammet på en helt spesiell måte. Det er fortellingen om om et politisk system det står respekt av, sier utenriksministeren til Klassekampen.

Professor Per Fugelli og informasjonsdirektør og tidligere tv-kjendis Petter Nome er blant profilerte samfunnsdebattanter som har hevdet at  Fremskrittspartiet har gitt næring til terrorplanene gjennom sin sterke skepsis til regjeringens innvandringspolitikk.

Skal ta debatten Støre, som har ledet Arbeiderpartiets integreringsutvalg vil likevel ta initiativet til en politisk debatt om det han kaller «hatefulle ytringer mot muslimer» - når tiden er moden.

- Nå sørger vi. Men med tiden må det politiske Norge tørre å ta i alle spørsmålene som denne nasjonale katastrofen reiser, sier Støre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer