Store utslipp fra mobile kraftverk

De mobile gasskraftverkene som planlegges satt opp på Kollsnes i Hordaland vil i løpet av fire måneder slippe ut like mye nitrogenoksid som to permanente gasskraftverk i løpet av et år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statnett og Statoil søker om å få slippe ut 827 tonn nitrogenoksid i løpet av de fire månedene kraftverkene skal være i drift, skriver Dagsavisen. Dette er mer enn de to permanente gasskraftverkene på Kollsnes ville slippe ut i løpet av et år.

Statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) og energiminister Einar Steensnæs (KrF) er positive til planene om mobile kraftverk. For to år siden sto de to i spissen for motstanden mot å bygge to permanente gasskraftverk.

Politisk rådgiver i Olje- og energidepartementet, Øyvind Håbrekke (KrF) sier at de mobile anleggene er av en slik karakter at det aldri vil bli gitt tillatelse til å bruke dem permanent.

- Men nå står vi oppe i en veldig spesiell situasjon der flere løsninger må vurderes. Det betyr ikke at regjeringens langsiktige strategi om satsning på forurensningsfrie gasskraftverk er endret, sier Håbrekke.

(NTB)