Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Store uværsproblemer på veiene i vest

Drøyt ti veistrekninger i Sør-Norge var fredag ettermiddag helt eller delvis stengt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kjør forsiktig, mange veier er veldig glatte. Følg med på trafikkmeldingene, spesielt om du skal ta ferje eller skal over fjellet, lyder oppfordringen fra Statens vegvesen.

Fredag var situasjonen verst i Hordaland og Rogaland. I Agder, Buskerud og Telemark er det mange glatte veier, men ellers greie kjøreforhold. Midt-Norge har greie forhold på veiene, men det er fortsatt mye vind. Mange ferjer er innstilt.

- Sjekk trafikkmeldingene eller hør med ferjeselskapet før du setter kursen mot ferja, sier trafikkoperatør Trude Lindstad.

I nord er alle veier unntatt én fjellovergang åpnet igjen. De fleste fjelloverganger i sør er igjen åpne, men på riksvei 7 over Hardangervidda og E134 over Haukelifjell var det kolonnekjøring. I tillegg er flere fjelloverganger allerede vinterstengt.

Blant de uværsstengte veiene var fylkesvei 51 Valdresflye og fylkesvei 53 Tyin-Årdal. Dessuten er E39 i Rogaland stengt for kjøretøy over 7,5 tonn ved Boknasundet bru grunnet sterk vind.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media