Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Store vannmasser stenger E6 i Oslo

E6 ved avkjøringen til Lambertseter i Oslo er stengt. Biler har kjørt ut i vannmassene.

FLOMMET OVER: En liten elv ved E6 i nærheten av Alnabru flommet over i dag. To biler måtte berges. Flere biler står nå i kø. Foto: NTB Scanpix
FLOMMET OVER: En liten elv ved E6 i nærheten av Alnabru flommet over i dag. To biler måtte berges. Flere biler står nå i kø. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Oslo politidistrikt står en bil fast på stedet, og det er ikke mulig for personbiler å passere. Det er omkjøring via Mosseveien. Politiet opplyser at det er lange køer i området.

KJØRTE UT: Statens Vegvesen jobber med å tømme veibanen for vann. Hvor lang tid det vil ta er uvisst. Foto: NTB Scanpix
KJØRTE UT: Statens Vegvesen jobber med å tømme veibanen for vann. Hvor lang tid det vil ta er uvisst. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det var en bekk som gikk over sine bredder, opplyser Ole-Fredrik Haugen, trafikkoperatør ved vegtrafikksentralen til Dagbladet.

- Det er en 10 meter svær dam. To biler kjørte ut og måtte berges. Rundt 50 bilister står nå i kø, sier han.

Han opplyser at bilister kjører sørover mot vinterbro og Moss blir omdirigert forbi området.

Ifølge Vegtrafikksentralen på Twitter er det oversvømmelse mellom Abildsø og Skullerud.

- Det er fortsatt stengt, opplyser operasjonleder Bente Otterstad til Dagbladet klokka 21.30.

- Det så greit ut og vi var på vei til å åpne veien igjen da det kom mer nedbør, forteller hun.

Vegtrafikksentralen meldte på Twitter i 20.30-tida at E6 ved Abildsøkrysset fortsatt er stengt. «Veien var tømt for vann og ferdig feiet da det kom en ny regnskur».

Kan ta lang tid

Bilistene som står i kø må smøre seg med tålmodighet og vente til vannet er fjernet. Hvor lang tid dette vil ta er usikkert.

- Det er fem mann som jobber med dette nå, sier Haugen.

Det kraftige regnværet har ført til problemer også flere andre steder i Oslo-området.

- Senk farten!

Politiet melder om er mye vann i veibanen.

- Vær obs, og senk farten! skriver politiet på Twitter.

Ifølge Haugen er det også litt trafikale problemer grunnet nedbøren på Sandviksveien ved innkjørselen til Henie Onstad kunstsenter. Trafikken blir omdirigert.

Store problemer på Østlandet

- Det har kommet veldig mye regn på kort tid på Sør- og Østlandet. I tillegg til regnet har det også vært noe lyn og torden som har skapt problemer, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt til NTB.

Ifølge Walløe kom det over 40 millimeter regn på to timer i Ås utenfor Oslo.

- Første timen kom det 30 millimeter, før det kom ytterligere 10 millimeter den neste timen. I Sandvika og Oslo kom det rundt 20 millimeter på en time, sier han.

Stengte veier og avlyst fotballkamp

Det har gjennom søndagen kommet inn flere meldinger om stengte veier som følge av at himmelens sluser åpnet seg.

I tillegg til bilberging og kø på E6 på Lambertseter ble ett felt stengt på E18 ved Herregårdskrysset ved Ljabru i Oslo.

Bane Nor måtte stenge toglinjen mellom Ski og Kolbotn etter tordenværet skapte feil på fjernstyringen og sikringsanlegget, skriver NRK.

På Kolbotn var det planlagt en andredivisjonskamp for kvinner mellom Kolbotn 2 og Snøgg. Været ville det annerledes, og kampen måtte avlyses etter en halvtimes spill, skriver Varden.

Alle vil få regn

Ifølge meteorologen vil været bedre seg utover søndagskvelden. Mandag blir det delvis opphold, men alle landsdelene må nok belage seg på besøk av regnet.

- Alle landsdelene vil få kortvarig regn mandag. Det vil være oppholdsvær først, så vil regnet komme utover dagen, opplyser Walløe.

Husbrann og kloakklekkasje

Selv om taket var vått, begynte det å brenne i et hus ved Drøbak søndag ettermiddag, noe som trolig skyldtes et lynnedslag, skriver VG.

- Vi ble varslet om at et lynnedslag hadde startet brannen, og det er det samme patruljen har meldt inn, så vi antar at dette er årsaken, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt til VG.

I Sandvika ble Sandviksveien sperret etter at store vannmengder hadde blandet seg med kloakkvann.

LANGE KØER: Bilistene som står i kø ved Abildsø må regne med at det kan ta tid før veibanen er tømt for vann. Foto: NTB Scanpix
LANGE KØER: Bilistene som står i kø ved Abildsø må regne med at det kan ta tid før veibanen er tømt for vann. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media