Store vannmengder skaper problemer på Vestlandet

Store deler av Vestlandet sliter med flom og jordras etter voldsomme nedbørsmengder tirsdag. På Voss var det strømbrudd, stengte veier, stengt jernbane og kjellere fulle av vann tirsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 - Det er veldig mye vann, og vi vet ikke hvor lenge det vil vare. Vi håpet å nå flomtoppen i ettermiddag, men vannet fortsetter å stige, sier ordfører Hans Erik Ringkjøb (Ap) til NTB ved 18-tiden.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) sendte tirsdag ut flomvarsel på høyeste nivå for Voss. Flere andre steder i Hordaland og Sogn og Fjordane er varselet på nivå tre av fire.

- Det har regnet kraftig tre dager på rad. Spesielt i Vossovassdraget er det slått til for fullt. Vannmengden er den største som er målt siden målingene startet i 1892, sier vakthavende hydrolog Elin Langsholt til NTB.

Mistet strømmen Flere steder i Voss er det utfordringer med strømforsyningen, etter at trafokiosker er kommet under vann. Bygda Evanger var tirsdag kveld uten strøm, og strømmen kan ikke skrus på igjen før det elektriske anlegget er sikret for vannmassene.

Hovedfartsåren igjennom Voss, E16, er stengt en rekke steder. Det samme er Bergensbanen. Likevel er det mulig å komme seg fra bygda, sier ordføreren.

- Det er omkjøringsmuligheter, men det gjelder å følge med hos Statens vegvesen og Jernbaneverket, for situasjonen forandrer seg veldig fort, sier Ringkjøb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer