Støre var usikker på om han skulle takke ja

Tidligere helseministre ber ham om å stålsette seg.

STOKKET REGJERINGSKABALEN: Statsminister Jens Stoltenberg har stokket om på regjeringskabalen og presenterte i går sine nye ministre. Hadia Tajik ble ny kulturminister og Jonas Gahr Støre forlater posten som utenriksminister for å bli Norges nye helseminister. Foto: Håkon Eikesdal
STOKKET REGJERINGSKABALEN: Statsminister Jens Stoltenberg har stokket om på regjeringskabalen og presenterte i går sine nye ministre. Hadia Tajik ble ny kulturminister og Jonas Gahr Støre forlater posten som utenriksminister for å bli Norges nye helseminister. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Mener du alvorlig det du går og snakker om?

Det var Jonas Gahr Støres første reaksjon da statsminister Jens Stoltenberg spurte ham om å overta den vanskelige posten som helseminister.

Gårsdagens rokeringer i regjeringen betyr at statsminister Jens Stoltenberg har skiftet ut hver eneste av statsrådene han opprinnelig plukket ut da regjeringen ble satt sammen i 2005. Jonas Gahr Støre (Ap) var sistemann ut - nå plasseres han på regjeringens uriaspost.

Vegret seg Støre ble spurt om å ta den vanskelige posten forrige helg, under en av hans mange turer i skog og mark med Stoltenberg.     

- Det er på skogsstien at de store spørsmålene har blitt diskutert mellom ham og meg. Det var der han spurte om jeg ville bli utenriksminister, og det var et sted i de samme traktene at dette spørsmålet kom.

- Til slutt stoppet jeg ham, og sa: "Mener du alvorlig det du går og snakker om?" Og da han sa ja, seg det inn over meg at dette ikke var drodling. Dette var alvor, sier Støre til Dagbladet.

Støre svarte ikke umiddelbart, tanken måtte modnes. Innledningsvis vegret han seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer