Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Støre varsler flere nederlag for Solberg-regjeringen

Ap-leder Jonas Gahr Støre åpnet stortingsdebatten om regjeringserklæringen med å varsle flere forslag der Stortinget vil danne flertall mot regjeringen.

I STORTINGET: Arbeiderpartiets partileder Jonas Gahr Støre varsler flere nederlag for statsminister Erna Solberg (H) og hennes regjering i Stortinget. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
I STORTINGET: Arbeiderpartiets partileder Jonas Gahr Støre varsler flere nederlag for statsminister Erna Solberg (H) og hennes regjering i Stortinget. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Støre flørtet med KrF da han slo fast at regjeringen har tatt et skritt mot høyre med Venstres inntreden.

– KrF velger seg innflytelse gjennom muligheter for flertall her i Stortinget. Det gir resultater, sa Ap-lederen.

Han viste til at Ap, Sp, KrF og SV har samlet seg om et forslag som får flertall onsdag om at investeringstilskudd i eldreomsorgen skal utvides til også å gjelde oppussing, ikke bare nye bygg.

Et annet forslag som også vil få flertall onsdag, sier nei til en utvidelse av søndagshandel.

– Det nye i denne perioden er at regjeringen ikke kan regne med et avklart flertall, sa Støre.

Ap-lederens merkelapp på den utvidede regjeringen med Høyre, Frp og Venstre er «blå-blå-blå».

Honnørord

Støre mener det er mange honnørord i regjeringens plattform og i regjeringserklæringen, men at de blir tomme når det ikke fylles med innhold.

Høyres parlamentariske leder Trond Helleland fastslo på sin side at regjeringserklæringen er full av politikk.

– Støre liker ikke at vi bruker honnørord. Men det hjelper ikke når Støre er mot de reformene som landet trenger, sa Helleland og viste blant annet til at Ap er mot å avvikle maskinskatten «som selv LO mener bør bort».

Tror på flertall

Helleland er ikke bekymret over at regjeringen må hente støtte fra ett av de store partiene på Stortinget for å få flertall.

– Jeg er trygg på at hovedmålene regjeringen drar opp vil få flertall i denne sal og at også Ap vil være konstruktive, sa han, men la til at han ble betenkt da han leste Støres kommentarer til NTB etter statsministerens redegjørelse tirsdag.

Støre slo fast at han var «gripende godt sitert» – noe som fikk Helleland til å kommentere at det kanskje var korrekt sitat, men at det gjensto å se om det var «gripende eller grinende».

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!