Støre vil fortsatt samarbeide

Sterke målinger til tross: Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre sier det fortsatt er samarbeid som gjelder.

Høyt oppe: Arbeiderpartiet får en oppslutning på 42,2 prosent på Dagbladets siste måling. Her hilser Ap-leder Jonas Gahr støre på kronprins Haakon under World Economic Forum i Davos. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Høyt oppe: Arbeiderpartiet får en oppslutning på 42,2 prosent på Dagbladets siste måling. Her hilser Ap-leder Jonas Gahr støre på kronprins Haakon under World Economic Forum i Davos. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Holdningen min er: Se rundt deg. Selv om ikke du må, hvem kan du samarbeide med? sier Støre, som er i Davos i forbindelse med Verdens økonomiske forum, til NTB.

En måling fra MMI som Dagbladet offentliggjorde fredag, gir Arbeiderpartiet nå det beste resultatet siden september 1998 med en oppslutning på 42,2 prosent.

Gjør inntrykk - Det gjør inntrykk, sier Støre, men vil ikke diskutere muligheten for å regjere alene etter valget i 2017.

- Nei, jeg tenker og sier alle steder at også politikken må speile at ingen er alene lenger. Det er bra for Norge å ha en politisk prosess som må inkludere flere, sier han.

Støre liker den skandinaviske koalisjonstradisjonen. Den borger for å trekke flere inn om man skal leve opp til visjonen om mer demokrati, mener Ap-lederen.

- I åtte år i regjering med to andre partier ble politikken på noen områder annerledes enn vi hadde tenkt. Men hovedinntrykket for meg er at den ble bedre, sier han.

SV under sperregrensen Mens Arbeiderpartiet opplever sterke målinger, er resultatet det motsatte for de tidligere rødgrønne regjeringspartiene SV og Senterpartiet. Senterpartiet går på MMIs måling tilbake med 0,4 prosentpoeng til 5 prosents oppslutning. SV ligger og vaker under sperregrensen med en oppslutning på 3,9 prosent, det samme som på forrige måling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.