- Støre viser manglende lederskap

I landsmøtetalen torsdag sto Ap-leder Jonas Gahr Støre fjellstøtt på konsekvensutredning i LoVeSe. To dager senere hadde han snudd.

LANDSMØTET: Ap-leder Jonas Gahr Støre argumenterte i det lengste for at kompromisset far 2017 skulle beholdes, men innså at landsmøtet ville noe annet. I formiddag presenterte Støre selv forslaget fra redaksjonskomiteen landsmøtet kommer til å vedta. Video og reporter: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Som leder av Arbeiderpartiet er det min jobb å stå på partiprogrammet. Spørsmålet om konsekvensutredning har vært en del av samfunnsdebatten, og det er verdt for meg å si det. Og det er mange som spør om min mening og da har jeg gitt den.

Snuoperasjon

Det sa Jonas Gahr Støre til Dagbladet på torsdag, kort tid etter at han hadde holdt sin landsmøtetale. I den forsvarte han kompromisset fra 2017, som Arbeiderpartiet gikk til valg på:

«Ja, det betyr at vi basert på kunnskap går skrittvis fram i nye områder, slik vi går inn for i partiprogrammet for denne perioden i havområdene utenfor Lofoten.»

I dag, to dager seinere, var det klart at Jonas Gahr Støres kompromiss ville gå på et nederlag i landsmøtesalen - og AUF og miljøbevegelsen fikk sin seier. Det blir ingen konsekvensutredning i havområdene utenfor Lofoten.

- Manglende lederskap

- Jonas Gahr Støre viser manglende lederskap, manglende gjennomslag i eget parti og hindrer Nord-Norge den positive utviklingen resten av kysten har, sier Frp-leder Siv Jensen i en uttalelse.

I fagbevegelsen er skuffelsen stor over at Arbeiderpartiet skifter politikk midt i stortingsperioden. Fellesforbundets leder Jørn Eggum er ikke bare litt skuffet. Han er «jævlig skuffet». LO-leder Hans-Christian Gabrielsen trekker fram det spesielle at Arbeiderpartiet skifter politikk midt i en stortingsperiode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer