Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storebrand avviste Kreditkassen

Storebrand avviste i helgen et nytt tilbud om fusjon med Kreditkassen. Forsikringsselskapet er ikke modent for fusjon riktig ennå, og mente helgens tilbud var for dårlig. Men beileren avvises ikke for all framtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilbudet fra Kreditkassen ble framsatt i helgen, og innebar et bytteforhold på 1,92 aksjer i Kreditkassen mot 1 aksje i Storebrand.

- Det er uaktuelt å gå tilbake til våre aksjonærer med et bytteforhold dårligere enn 2 til 1, skriver styreformann Jon R. Gundersen i Storebrand ASA i sitt svarbrev. 2 til 1 er identisk med det som lå til grunn forrige gang de to partene forsøkte å fusjonere (Christiania-fusjonen) på vårparten i fjor.

Bytteforholdet reflekterer omtrent børsverdien på aksjene. En Storebrand-aksje ligger på knapt 70 kroner og en Kreditkassen-aksje på drøyt 35 kroner.

Ruud som sjef

Det har den siste tiden pågått fusjonssamtaler mellom Kreditkassens og Storebrands styreformenn.

Konsernsjefene Åge Korsvold i Storebrand og Tom Ruud var ikke trukket inn før fusjonsforslaget forelå. Korsvold var påtenkt som styreformann og Ruud som konsernsjef. Hver av partene skulle foreslå halvparten av styremedlemmene.

For øvrig baserte fusjonsforslaget seg i grove trekk på opplegget for Christiania-fusjonen.

- Storebrand er enig i at den generelle og prinsipielle begrunnelse for fusjon, som ble framlagt våren 1997, fortsatt er gyldig, skriver Gundersen i svaret til Kreditkassen.

(NTB)

FRIR IGJEN: Kredittkassen ville fusjonere med Storebrand, men ble foreløpig avvist. Samtalene mellom Korsvold (t.v.) og Ruud fortsetter i fremtiden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling