Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storebrand lodder stemningen for islamske boliglån

Men Siv Jensen er lite villig til å legge til rette for denne typen lån.

LÅN: Storebrand lodder stemningen for islamske boliglån. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
LÅN: Storebrand lodder stemningen for islamske boliglån. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en nyopprettet nettside tilbyr Storebrand, som eneste norske bank, islam-godkjent finansiering til boligkjøp. Selskapet sier at nettsiden ble laget for å «lodde stemningen».

På nettsiden kan folk søke om boliglån «som oppfyller kravene til rentefrihet i islam». Det opplyses ikke hvem som står bak, annet enn at prosjektet er støttet av en større norsk bankaktør.

Overfor Vårt Land bekrefter imidlertid kommunikasjonssjef i Storebrand, Bjørn Erik Sættem, at dette er deres produkt.

- Dette er en pilotside for å lodde interessen for et mulig fremtidig produkt, sier han, og avviser at det allerede nå er mulig å ta opp slike lån hos dem.

Finansminister Siv Jensen (Frp) er lite villig til å legge til rette for denne typen lån.

- Det er ikke aktuelt å endre regelverket for å gi særlige fordeler til religiøse grupper, skriver hun i en epost til avisen.

Så langt har 50 potensielle kunder meldt sin interesse, og Storebrand avventer noen uker til før de avgjør om de skal gå videre med prosjektet.

Det gjenstår ennå noen praktiske utfordringer for lånet, blant annet spørsmålet om hvorvidt kunden kan få skattefradrag for deler av lånekostnaden.

- Vi håper myndighetene kan være med på en justering av dagens regelverk, sier Sættem.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling