Storebrand sier ja til Røkke

Storebrand sa i dag ja til å selge sine aksjer i Aker RGI til Kjell Inge Røkke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storebrand sendte i morges ut en pressemelding som bekreftet dette. Forutsetningen for Storebrands salg er at finansieringen av aksjekjøpet er overensstemmende med aksjelovens bestemmelser og at det lar seg realisere som forutsatt.

Storebrand selger hele sin aksjepost, 1.385.036 A-aksjer og 154.600 B-aksjer i Aker RGI. Aksjeposten utgjør om lag 2 prosent av aksjene i Aker RGI, og salget vil gi Storebrand en inntekt på drøye 180 millioner kroner.

I dag klokka 16 går fristen ut for Aker RGI-aksjonærene som vil selge aksjene sine til Kjell Inge Røkke. Spenningen har vært om Røkke vil få 90 prosent av RGI-aksjene på sine hender, slik at han kan tvangsutløse de øvrige aksjonærene, som blant andre Folketrygdfondet, som allerede har sagt nei til tilbudet.

Det har lenge vært spekulert i hvordan Storebrand ville stille seg til et salg. Ifølge Dagsavisen visste Kjell Inge Røkke allerede forrige fredag, da han høynet budet fra 111 kroner til 120 kroner for A-aksjene, at Storebrand ville selge. Den nye prisen skal ha blitt fastsatt etter samtaler med de betydeligste aksjonærene, blant dem Åge Korsvold i Storebrand.

(NTB)

VENNER: Åge Korsvold sier ja til Kjell Inge Røkkes bud på Aker RGI.